Hlavní obsah

B-Side Band vydá desku s folkovými písněmi, chystá i dva křty

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Brněnský orchestr B-Side Band vydá 30. října novou desku Folk Swings, na které propojuje dva hudební světy.

Článek

Orchestr s kapelníkem Josefem Buchtou převedl do swingového hávu známé folkové písně, které jako hosté nazpívali třeba Jarek Nohavica nebo Vojtěch Dyk. Pokud to bude možné, uskuteční se 1. a 2. prosince v Brně dva koncertní křty, oznámila ČTK za kapelu Lucie Šimůnková.

Křtů v Sono centru by se měla zúčastnit řada hostů, kromě Nohavici ještě Vlasta Redl, Radek Pastrňák, Jaroslav Samson Lenk, Slávek Janoušek, Pokáč, Kristýna Daňhelová, Ewa Farna a Vojtěch Dyk.

Sono Centrum bude při koncertech rozdělené na sektory s oddělenými vstupy. „Chceme, aby kultura žila, a uděláme vše pro to, aby se oba koncerty mohly uskutečnit,“ uvedl Buchta. Pokud prosincový termín zhatí vládní opatření proti koronaviru, uskuteční se koncerty v náhradních termínech 12. a 13. května 2021.

„Je to pro nás jako malý zázrak. Synchronizace kalendáře tolika časově vytížených osobností nebyla snadná, ale máme velikou radost. Diváci budou mít jedinečnou možnost si celou desku užít tak, jak byla napsaná i natočená. Těžko říct, jestli se někdy tato příležitost bude opakovat,“ uvedl Buchta.

Desku Folk Swings předznamenal singl Kočky. Píseň z repertoáru Zuzany Navarové a skupiny Nerez nazpívali Farna s Dykem.

Reklama

Související témata:

Doporučované