Hlavní obsah

Babiš po loňské tajné návštěvě: Jestli přijdu na Národní? Počkejte si

Andrej Babiš k oslavám 17. listopadu a protestům na Letné.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Podle premiéra Andreje Babiše je 17. listopad jedním z našich nejvýznamnějších svátků. Zda přijde na ikonické místo na Národní třídě, neprozradil.

Článek

„Já samozřejmě k 17. listopadu budu mít projev v Národním muzeu, kde v něm řeknu všechno, co považuji za nutné a vhodné,“ řekl premiér na otázky novinářů, jaké má v neděli plány.

Loni v listopadu Babiš čelil výzvám opozice k odstoupení poté, co Seznam Zprávy zveřejnily rozhovor s jeho synem ohledně kauzy Čapí hnízdo. Květiny přišel k památníku položit v noci a odletěl do Švýcarska za synem. Jeho kytici jeden z přihlížejících hodil do odpadkového koše.

„Počkejte si na ten projev, tam se všechno dozvíte,“ reagoval premiér na opakované dotazy novinářů, zda se letos chystá na Národní třídu. „Ale já tam chodím každý rok. Nerozumím té otázce. Já myslím, že je spíš důležité, abychom si ten svátek připomněli v dobré atmosféře a aby ta společnost alespoň v tento den byla spojena,“ dodal Babiš.

Premiér se nevyjádřil ani k otázkám na sobotní demonstraci Milionu chvilek, na které se mu protestující chystají dát ultimátum – odstupte, nebo vyřešte svůj střet zájmů. „Já neříkám lidem, co mají dělat. Máme svobodu a demokracii, každý ať si ten svátek připomene podle sebe,“ dodal Babiš.

Reklama

Doporučované