Hlavní obsah

Babiš nese na Hrad jména ministrů

Jak jde Andreji Babišovi sestavování vlády?

 

Reklama

Minulý týden se ve Sněmovně zrodila hlasovací koalice ANO, komunistů a Okamurova hnutí SPD. Je to naděje pro Babišovu vládu?

Článek

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš předá v úterý odpoledne na Hradě prezidentovi podrobnější projekt své menšinové vlády, kterou už několik týdnů vyjednává a která byla až dosud chápána jako možnost, jež má vítězi voleb zajistit především čas na další vyjednávání ve druhém pokusu.

Po minulém týdnu ve Sněmovně, kde se zrodila hlasovací koalice ANO, komunistů a Okamurova hnutí SPD, se však nedají odmítnout úvahy, že Babišův první pokus o sestavení vlády není bez šance.

A to pokud se hlasovací pomoc těchto stran Babišovi při hlasování o důvěře zopakuje. Jak uvidíte v úvodním videu, komunisté jsou sice k ANO vstřícní, ale Tomio Okamura o podpoře Babišovy vlády hovoří s odmítavým odstupem.

Andrej Babiš v úterý na Hradě představí Miloši Zemanovi jmenný seznam svých ministrů. Podle informací Seznamu to nebude seznam zcela uzavřený, na některé posty má Babiš ještě pořád více kandidátů.

Reklama

Doporučované