Hlavní obsah

Babiš: Rodina bude mít hezké Vánoce po čtyřech letech teroru

Foto: Z facebookových stránek AB

Premiér Andrej Babiš.

Reklama

I když je od středy premiér Andrej Babiš znovu obviněným v případu dotačního podvodu na Farmě Čapí hnízdo, jeho první mediální reakce jsou pozitivní: Mám radost a cítím úlevu, říká premiér na konto toho, že jeho manželka a další členové rodiny už stíháni nejsou.

Článek

„Jsem rád, že došlo k zastavení stíhání mé rodiny. Počet obviněných klesá, bylo jich 11, pak 7, teď dva, tak doufám, že to skončí na nule,“ uvedl před novináři premiér Babiš. „Jsou to čtyři roky mediální teroru. Aspoň rodina bude mít hezké Vánoce.“

Premiér Andrej Babiš je stále přesvědčený o své nevinně v kauze Čapí hnízdo. Zopakoval, že proto odmítne případnou abolici prezidenta Miloše Zemana.

„Moje stanovisko je stejné. Není to potřeba. Myslím si, že jsem nic neudělal. Znovu opakuji, že jsem neudělal nic protizákonného,“ řekl.

S konkrétními návrhy nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana se premiér zatím neseznámil, část jeho tiskové konference prý sledoval během oběda.

„Žádné rozhodnutí jsem nečetl, na to mám advokáty, kteří to dostali pár minut před tiskovou konferencí do schránky.“

Výzvy opozice, aby rezignoval, premiér Babiš tradičně odmítá.

„Nemám, žádné osobní problémy. Myslím, že je jasné, že naše vláda dělá spoustu pozitivních věcí, a opozice nemá jiný program.

Babiš zároveň odmítl výzvu předsedy ODS Petra Fialy, aby hnutí ANO postavilo jiného premiéra do doby, než si současný předseda vlády dořeší své kauzy. „Tak já navrhuji ODS, aby si za předsedu zvolili pana Pavla Novotného z Řeporyjí. S ním alespoň bude sranda,“ řekl Babiš v rozhovoru pro Rádio Impuls.

Reklama

Doporučované