Hlavní obsah

Babišův novinář Přibil o poslední nahrávce: Je to sestříhané a úplně mimo kontext

Nahrávky, na kterých mluví ministr Babiš a bývalý novinář Přibil.Video: Youtube.com

 

Reklama

Bývalý novinář MF Dnes Marek Přibil dal k nahrávkám krátký komentář, o schůzkách s Andrejem Babišem nechce mluvit.

Článek

Poslední, v pondělí zveřejněná nahrávka z hovorů mezi vicepremiérem Andrejem Babišem a novinářem Markem Přibilem není podle druhého z aktérů schůzky korektní.

Bývalý novinář MF Dnes Přibil Seznamu v SMS zprávě sdělil, že je „totálně sestříhaná, úplně mimo kontext a už staršího data".

Seznam se Marka Přibila pokoušel kontaktovat už od minulého týdne, teprve v úterý odpoledne se novinář ozval.

S výjimkou jednovětného komentáře odmítl o případu mluvit, s odvoláním na zdravotní stav nepřijal ani nabídku na osobní schůzku.

„Já opravdu o tom nevím víc, než jsem dal na FB (Facebook – pozn. red.)," uvedl Marek Přibil. „Není mi dobře a zkouším spát."

„Tu včerejší nahrávku (míní třetí z nahrávek Andreje Babiše, která byla zveřejněna v pondělí – pozn. red.) jsem poslouchal chvíli. Je to totálně sestříhané, úplně mimo kontext a už dost staršího data," píše Marek Přibil.

Marek Přibil je od minulého úterý, kdy byl na internetu poprvé zveřejněn sestřih záznamů z jeho schůzek s bývalým vydavatelem MF Dnes a ministrem financí Andrejem Babišem, pro média většinou nedostupný a nabídky k rozhovoru téměř všechny odmítá.

Na sociální síti Facebook minulý pátek vydal krátké prohlášení, které zmiňuje v SMS zprávě pro Seznam.

„S panem Babišem, jehož jsem vnímal jako svého šéfa, jsem se sešel třikrát," píše v něm. „Nikdy jsem nikoho nenahrával, natož abych pracoval pro Chovance, jehož jsem úhlavním nepřítelem. A to i v rámci soudních sporů. Více se k této věci nebudu a nehodlám vyjadřovat. Přátelům děkuji za podporu. Marek Přibil, v Praze 5. května 2017."

V poslední zveřejněné nahrávce novinář vicepremiérovi, šéfovi ANO a bývalému majiteli MF Dnes nabízí informace ze živých policejních spisů. Například o kauze Bereta (přesně tak – s jedním T – ji pojmenovali vyšetřovatelé), v níž jde o obchodování s citlivými informacemi z probíhajícího policejního vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Doporučované