Hlavní obsah

Basketbalisty USK vede teprve pětadvacetiletý Chorvat. Tým mu věští velkou budoucnost

Basketbalisty USK vede teprve pětadvacetiletý Chorvat Dino Repeša.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Devátý tým uplynulého ročníku Kooperativa NBL, pražské USK, přichází do nové sezony s novým trenérem. Klub, který vychoval pro světový basketbal Tomáše Satoranského, vkládá své naděje do mladého chorvatského stratéga.

Článek

Sázka na zkušenost? To v basketbalovém týmu USK moc neplatí. Celek z Folimanky angažoval před sezonou chorvatského kouče Dina Repešu. Teprve pětadvacetiletý lodivod má za sebou angažmá v Cedevitě Záhřeb i u mládežnických reprezentací Chorvatska či Bosny a Hercegoviny, pokaždé v roli asistenta.

Syn známého chorvatského trenéra Jasmina Repeši, který v minulosti vedl třeba chorvatský A-tým či Unicaju Malagu, přichází k týmu Sov s jasným cílem - dostat USK zpět na výsluní českého basketbalu tam, kde byl před deseti/patnácti lety.

Repeša na lavičce vystřídá Řeka Chrise Chugaze, jehož angažmá se úplně nevydařilo. Podle slov manažera USK Petra Jachana zahraniční kouč zapadá do jasné strategie týmu. A ve vedení basketbalistů USK by měl setrvat několik let. „Plně chápeme, že pro Dina je USK startovací štací. Jeho místo je ve velkém evropském basketbalu. Potřebuje nasbírat zkušenosti a my zase můžeme těžit z jeho znalostí,“ říká Jachan.

Dino Repeša zahájil trenérskou kariéru už v devatenácti letech. Do té doby basketbal sám hrál. Mezi jeho největší úspěchy patří účast na ME do 16 let a MS U19.

Odborný přehled a vášeň pro basketbal. Toho si vedení USK na Repešovi nejvíc váží. I přes mladý věk si talentovaný kouč získal u svých nových svěřenců respekt. „Ten si vysloužíte jen svými vědomostmi. Jakmile hráči uvidí, že basketbalu rozumíte a jdete vždy do hloubky, začnou vám věřit a vaše slova si brát k srdci,“ říká Repeša.

Basketbalisté USK skončili v loňské sezoně na devátém místě, letos míří výš.

Reklama

Související témata:
USK

Doporučované