Hlavní obsah

Bělobrádek znovu šéfem lidovců? Kandidaturu nevyloučil

Foto: Profimedia.cz

Bývalý předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Reklama

KDU-ČSL čeká mimořádný sjezd po rezignaci předsedy Marka Výborného.

Článek

Bývalý předseda lidovců Pavel Bělobrádek nevyloučil, že by mohl na funkci znovu kandidovat. Stranu čeká v lednu mimořádný sjezd poté, co Marek Výborný složil funkci předsedy. Politikovi, který vede stranu teprve několik měsíců, náhle zemřela žena a chce se věnovat svým dětem.

„Pokud by se nenašel žádný jiný kandidát nebo by byl jen jeden, který by nesplňoval moje představy, tak by mi nezbylo nic jiného než do toho jít,“ řekl Bělobrádek v rozhovoru pro deník MF Dnes.

Na otázku, kdo by pro něj byl nepřijatelný, Bělobrádek přímo neodpověděl. Naznačil ale, že jde o Jiřího Čunka. „Myslím, že si to dokážete představit. Jeden bývalý předseda v minulosti řekl, že bude kandidovat, když bude kandidovat Bělobrádek. Myslím, že je to vzájemné,“ řekl listu Bělobrádek.

Zdůraznil naopak, že by do volby nešel proti Marianu Jurečkovi ani Janu Bartoškovi. Dodal, že kandidaturu si nepřeje ani jeho rodina.

Bělobrádek, který trpí roztroušenou sklerózou, se také vyjádřil ke svému zdravotnímu stavu. „Můj zdravotní stav je, řekl bych, velmi stabilizovaný a já mám štěstí, že ten průběh je velmi mírný. Nechci a ani nemohu si stěžovat, protože jsem rád za to, že mě nemoc v podstatě v politické funkci neomezuje. I když občas trochu kulhám, občas se zamotám, nevydržím dlouho stát nebo se někdy nevejdu do futer. Anebo mě předběhne tříleté dítě,“ řekl politik.

Reklama

Doporučované