Hlavní obsah

Berte registraci „útokem“, radil Babiš čtyřicátníkům. Systém měl výpadek

Foto: Shutterstock.com

Čtyřicátníci ponocovali zbytečně, registrační systém měl po půlnoci výpadek ve chvíli, kdy se o vakcínu mohli začít hlásit (ilustrační snímek).

Reklama

Téměř hodinový výpadek měl v noci na pondělí registrační systém k očkování. Od půlnoci se přitom mohli začít hlásit lidé nad 40 let. Někteří proto ponocovali zbytečně.

Článek

První natěšení zájemci o očkování ve věku nad 40 let v noci na pondělí narazili na nepříjemné překvapení. Webové prohlížeče hlásily, že stránka s registračním formulářem neexistuje.

Podle ČTK zhruba 50minutový výpadek systému přišel ve stejnou chvíli, kdy se registrace otevřela právě pro věkovou skupinu 40 plus. Ve stejné době navíc začal motivovat k registraci i twitterový účet premiéra Andreje Babiše (za ANO), který doslova nabádal čtyřicátníky, aby vzali očkování útokem.

„Pokud je vám 40 plus, zaregistrujte se právě teď na očkování. Jste silná skupina,“ vybízel premiérův účet k registraci ve stejnou chvíli.

Další vládní účet Chytré karantény se následně ráno omlouval za krátký výpadek po půlnoci.

„Problém jsme vyřešili, ale i tak se omlouváme všem, kterým jsme tím zkomplikovali přihlášení. Nyní již vše jede,“ ujišťuje v prohlášení na Twitteru Chytrá karanténa a následně dodává, že za prvních osm hodin se zvládlo i přes výpadek zaregistrovat přes 88 tisíc zájemců o vakcínu ve věku 40 plus.

Na souběh výpadku systému a hecování čtyřicátníků k tomu, aby brali „registraci útokem“, řada lidí pobaveně reagovala. „Naivně jsem čekala, že se fakt zaregistruju. No, dopadlo to jako vždycky. Skvělá práce opět,“ hodnotila uživatelka Twitteru vystupující pod jménem Karin v reakci na premiérovu výzvu.

„Tak to my bychom s manželem rádi. Ale máte to rozbité, a tak tu bdíme všichni 40 úplně zbytečně… víte co, nechte si ty rady od cesty,“ psal premiérovi pod výzvu další profil s názvem Bara Ladinová.

Reklama

Doporučované