Hlavní obsah

Bod pro plzeňskou Škodu: tramvaje do Bonnu za čtyři miliardy korun

Foto: Škoda Transportation

Tramvaj ForCity Classic pro maďarský Miskolc.

Reklama

Skupina Škoda Transportation dodá do Bonnu 26 tramvají ForCity Smart. Kontrakt zahrnuje opci na dalších 12 vozů, součástí jsou exkluzivní dodávky náhradních dílů po dobu 25 let. Výše zakázky může dosáhnout téměř čtyř miliard korun.

Článek

První tramvaje budou v Bonnu v roce 2022. „Potvrzuje se dlouhodobá strategie zaměřená na upevnění postavení Škody Transportation v západní Evropě,“ řekl předseda představenstva skupiny Petr Brzezina.

Generální ředitelka Dopravního podniku Bonn Anja Wenmakersová v tiskové zprávě uvedla, že firma zvyšuje kapacitu. „Díky tomu můžeme optimalizovat náš vozový park, zlepšit kvalitu služeb a zvýšit pohodlí a komfort pro cestující,“ řekla. Podle výkonného ředitele Hansjörga Spielhoffa zajistí nová smlouva výrazné snížení nákladů na údržbu a zvýší spolehlivost vozů na městských tramvajových linkách.

Škoda za poslední rok uspěla v několika obřích tendrech na tramvaje. Například pro německá města Heidelberg, Mannheim a Ludwigshafen chystá dodávku 80 tramvají ForCity za sedm miliard korun, na dalších 34 vozidel má dopravní podnik Rhein-Neckar-Verkehr předběžnou opci.

„Je to naše největší exportní tramvajová zakázka v historii,“ řekl mluvčí plzeňské firmy Milan Kosař. Škodovka už tramvaje dodává do Německa do Saské Kamenice, další vozy si u ní objednaly domácí dopravní podniky z Plzně i Ostravy.

Reklama

Související témata:

Doporučované