Hlavní obsah

Bodyguard kmotra Františka Mrázka musel složit kauci 1 150 000 korun

Pavel Šrytr byl na kauci propuštěn z vazby.

 

Reklama

V případu vraždy někdejšího bosse podsvětí Antonína Běly stanovil soud obžalovanému za propuštění z vazby vysokou peněžitou záruku.

Článek

Bývalý policista Pavel Šrytr, který je obžalován z vraždy bosse podsvětí z 90. let Antonína Běly, byl sice v pondělí propuštěn z vazby, ale musel zaplatit více než milionovou kauci.

„Soud přijal peněžitou záruku 1 milion a 150 tisíc korun," potvrdila Seznamu mluvčí Krajského soudu v Praze Pavlína Bočková.

Ve vazbě byl někdejší bodyguard Františka Mrázka patnáct měsíců, soud se obával, aby neuprchl. Vzhledem k pokročilé fázi trestního řízení jsou ale nyní podle soudu obavy z útěku obžalovaného nižší, takže stačí složená kauce v kombinaci s dalšími podmínkami, které soud Šrytrovi uložil.

Obžalovaný Pavel Šrytr má zakázáno opustit Českou republiku a musí se pravidelně hlásit Probační a mediační službě. Pokud by podmínky vazby porušil, hrozil by mu návrat za mříže.

Šrytr byl z vazby překvapivě propuštěn v pondělí ráno, kdy pokračoval jeho proces. K soudu ho ještě přivezla za přísných bezpečnostních opatření speciální jednotka vězeňské služby ozbrojená samopaly.

Video: První chvíle po propuštění z vazby

Pavla Šrytra pustili z vazby, soud pokračuje.Video: Hanuš Hanslík

Na začátku jednání v půl deváté ráno soud oznámil, že minulý týden neveřejně rozhodl o přijetí kauce a propuštění Šrytra z vazby.

Pak soud čekal, zda proti tomu nepodá stížnost státní zástupkyně. Lhůta pro ni skončila o půlnoci z pátku na sobotu. A protože ji nevyužila, mohl být v pondělí obžalovaný okamžitě propuštěn.

Pout byl Pavel Šrytr zbaven ještě v soudní budově a krátce po deváté hodině ráno už seděl v soudní síni jako obžalovaný, který je vyšetřován na svobodě.

Pavel Šrytr pak soud požádal, zda by jednání mohlo probíhat v příštích dnech v jeho nepřítomnosti. Soud mu vyhověl a Šrytr obklopený rodinou a přáteli od soudu okamžitě odešel.

„O jednání v jeho nepřítomnosti požádal prostě proto, že teď chce trávit čas hlavně s rodinou. Po patnáctiměsíční vazbě je to pochopitelné. A u soudu teď už budou slyšeni jen svědci, kteří pro něho nejsou tak podstatní, nepotřebuje je slyšet," řekla Seznamu Šrytrova advokátka Karolína Babáková.

Reklama

Doporučované