Hlavní obsah

Boeing 747 se zřítil na kyrgyzskou vesnici, přes třicet mrtvých

V Kyrgyzstánu se zřítil Boeing 747

 

Reklama

Při havárii tureckého Boeingu 747 zemřelo přes třicet lidí. Stroj se zřítil do obydlené oblasti.

Článek

V Kyrgyzstánu se v pondělí ráno při pokusu o přistání v husté mlze zřítilo nákladní letadlo turecké společnosti ACT. Původní informace uváděly, že stroj patřil společnosti Turkish Airlines.

Kyrgyzské ministerstvo pro mimořádné situace oznámilo, že si nehoda vyžádala nejméně 37 mrtvých - většinou jde o obyvatele vesnice, kam letadlo dopadlo. Mezi mrtvými je podle úřadů i šest dětí. Trosky stroje srovnaly se zemí patnáct domů a desítky dalších poškodily

"Vyjadřujeme upřímnou soustrast rodinám, které o někoho přišly při této tragické nehodě letounu společnosti ACT v Kyrgyzstánu," uvedly aerolinky v prohlášení.

Nákladní Boeing 747 mířil z Hongkongu do Istanbulu, na mezinárodním letišti Manas, vzdáleném asi 25 kilometrů od Biškeku, měl naplánované mezipřistání.

K nehodě došlo v 07:30 místního času (2:31 SEČ) ve vesnici Dacha-Suu. Na palubě letadla bylo pět lidí. Jeden člen posádky podle ministerstva zdravotnictví neštěstí přežil, ale zemřel později v nemocnici. První závěry vyšetřovatelů ukazují na chybu pilota, podle řídící věže na letišti Manas byly povětrnostní podmínky normální.

Reklama

Související témata:

Doporučované