Hlavní obsah

Bohumín nabídne v licitaci 11 nových nájemních bytů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Jedenáct nových bytů rozšíří letos nabídku nájemního bydlení v Bohumíně na Karvinsku. Město totiž nyní dokončuje komplexní rekonstrukci dvou bývalých domů s pečovatelskou službou ve Slezské ulici.

Článek

Byty chce prostřednictvím licitace nabídnout zájemcům na podzim.

Oba sousedící domy jsou v blízkosti náměstí ve Starém Bohumíně, kvůli špatnému stavu už nemohly být využívány pro sociální účely. „Objekty proto byly v posledních letech opuštěné. Zvažovali jsme jejich prodej, ale obávali jsme se vzniku soukromé ubytovny pro nepřizpůsobivé. Varianta komplexní přestavby, ke které jsme se nakonec přiklonili, je pro nás sice nákladnější, ale díky ní se nám podaří zachovat klidný charakter této lokality a rozšířit nabídku nájemního bydlení mimo rušné centrum,“ uvedl starosta Petr Vícha (ČSSD).

Rekonstrukce za 30 milionů korun, kterou město hradí z vlastního rozpočtu, začala loni v dubnu. Nyní přestavba objektů končí. Mluvčí uvedla, že navzdory nákladné přestavbě se město rozhodlo ponechat vyvolávací cenu při licitaci na 60 korunách nájemného za metr čtvereční.

„Zájem lidí je enormní, zaznamenali jsme v poslední době desítky dotazů, kdy a jakým způsobem je veřejnosti nabídneme. Ačkoliv každý nájemní byt před jeho licitací rekonstruujeme, tady jde o zcela nové bydlení, navíc v atraktivní lokalitě. V docházkové vzdálenosti je škola, školka, nemocnice i restaurace. Starý Bohumín je navíc ideální k procházkám do přírody či cykloturistice. Do centra města odsud jezdí pravidelně autobus, ani pěší chůzí to není daleko,“ řekla Kateřina Pálková z odboru správy domů.

Během rekonstrukce domy získaly z vnějšku svou původní historickou podobu. Naopak dispozice v interiérech se při opravách zcela proměnily. „Z malých pokojíčků a sociálního zázemí, které bylo umístěno na chodbách, vznikly prostorné byty včetně jednoho mezonetového. V jednom domě jich bude k dispozici sedm, ve druhém čtyři,“ uvedla Hana Kaspřáková z odboru rozvoje a investic. Lidé si budou během licitace vybírat z bytů různých velikostí, a to od 1+1 až po 3+1. Největší byt má rozlohu 90 metrů čtverečních. Nájemníkům bude k dispozici 18 parkovacích míst ve dvoře.

Reklama

Související témata:

Doporučované