Hlavní obsah

Boj na jihu Čech pokračuje. Chalupy byly jen hrotem ledovce, tvrdí ANO o Zimolovi

Hnutí ANO na tiskové konferenci přišlo s tvrzením, že ČSSD v Jihočeském kraji zneužívala krajské peníze.

 

Reklama

Sociální demokrat Jiří Zimola odstoupil z funkce jihočeského hejtmana po kauze okolo své rekreační chalupy na Šumavě. Hnutí ANO teď vyrukovalo s informacemi, které prý dokazují, že ČSSD v Jihočeském kraji zneužívala krajské peníze.

Článek

Současná aféra týkající se nejasných majetkových poměrů bývalého hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly a předsedy představenstva holdingu Jihočeské nemocnice Martina Bláhy je podle hnutí ANO daleko závažnější, než se zdálo.

Poslankyně a krajská předsedkyně jihočeské organizace hnutí ANO Radka Maxová ve Sněmovně uvedla, že ČSSD v Jihočeském kraji zneužívala krajské peníze pro vlastní politické PR a část těchto peněz používala i na předvolební propagaci v průběhu předvolební kampaně před krajskými volbami.

Video: Jak skončil Jiří Zimola

Jiří Zimola končí.

Maxová zpochybňuje smlouvy na PR služby a reklamu uzavřené mezi českobudějovickou nemocnicí a společností TRIMA CB v hodnotě 1,3 milionu korun a mezi stejnou společností a jihočeskými nemocnicemi. Tentokrát v hodnotě 605 000 korun. Stejně jako smlouvu mezi Správou a údržbou silnic Jihočeského kraje s Jihočeskou televizí v hodnotě 118 000 korun.

„Ptáte se, na co potřebuje údržba silnic reklamu? My také. Ale co je ještě horší, správa a údržba silnic potřebovala reklamu v září 2016, tedy v období, kdy probíhala kampaň do krajských voleb. Bohužel se ukazuje, že ČSSD má v Jihočeském kraji více problémů a že chalupy byly jen hrotem ledovce,” rozčilovala se Maxová a upozorňovala na údajně velmi dobré vztahy mezi Zimolou a majitelem společnosti TRIMA CB a Jihočeské televize.

Seznam Zprávy se pokusily získat i reakci Jiřího Zimoly. Ten se ale k situaci nechtěl vyjadřovat.

Reklama

Související témata:

Doporučované