Hlavní obsah

Bratranec Jiří Čunek mě učil lumpárny. Josef Polášek na místě, odkud pochází jeho rodina

Jako pirát, mušketýr i Rychlé šípy si při dětských dobrodružstvích v krytu pod domem připadal herec Josef Polášek.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Oblíbený herec pojal svá osudová místa historicky: štáb vzal i do vesničky na Valašsku, kde stála chaloupka z vepřovic, do které se narodila jeho maminka. A její sestra, maminka politika Jiřího Čunka.

Článek

Josefova maminka už nežije, tak na výlet do minulosti vzal tatínka, rovněž Josefa Poláška. Ten sem, do Vysokého Pole, přišel učit do místní školy. A potkal tu Marii, svou budoucí ženu. „Maminka byla nejstarší z dvanácti dětí. Vlastně z jedenácti, to dvanácté nepřežilo a bylo uloženo do rakve se svou maminkou, která zemřela na horečku omladnic,“ vypráví Josef Polášek o babičce, kterou nepoznal.

Starší sourozenci se starali o mladší. Dodnes se v rodině na toto téma traduje tato historka: „Strýc Čunek, když chodil za tetou, než se vzali, jednou slyší: ,Mařeno, mně se chce scat!‘, tož si říká, co je to za rodinu. Prostě čtyřletý volal na starší sestru, a protože neměli záchod, tak ho musela vzít na hnojiště,“ vysvětluje herec. Strýc Čunek se nakonec do rodiny přiženil, takže Josef může vyprávět i vzpomínky na lumpárny, které ho učil starší bratranec, dnes politik Jiří Čunek.

Ve Zlíně pak Josef vzal štáb do paneláku, kde vyrostl se třemi sourozenci. Dodnes tu žije jedna ze sester, Pavla. A společně štáb protáhnou domem od střechy po sklep, kde narazíme na celkem obyčejnou kolárnu. Jenomže ne každá kolárna má v rohu pečlivě zavřená těžká dvířka. Podaří se je sourozencům otevřít? A čím je lákala v dětství? Dozvíte se ve videu nahoře.

Premiéru pořadu Moje místa Televize Seznam odvysílá v úterý 28. května od 20:00. Josef Polášek vás zavede i do Brna, do Tichova a do Kroměříže. A spolu s jeho téměř 88letým tatínkem poznáte i Josefovu ženu, dceru a kamaráda. V Intimních zpovědích bude řeč i o „prokletí“ reklam na žvýkačky a limonádu, kamarádství s Pavlem Liškou, Tomášem Matonohou a Markem Danielem a zprávě od lékaře, která celé rodině převrátila život naruby.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované