Hlavní obsah

Poslanec dostal pěstí od kolegy. Zkolaboval přímo na chodbě europarlamentu

 

Reklama

Podle deníku The Guardian Woolfa praštil jeho stranický kolega Mike Hook.

Článek

Britský europoslanec Steven Woolfe skončil po potyčce na jednání Strany nezávislého Spojeného království (UKIP) v bezvědomí. Záchranná služba ho převezla z budovy europarlamentu do nemocnice ve Štrasburku. Kdo Woolfa praštil, strana neuvedla, podle deníku The Guardian to byl jeho stranický kolega Mike Hook.

Podle posledních informací se už Woolfe probudil a má za sebou nutná vyšetření.

„Sken mozku neukázal žádnou krevní sraženinu. V tuto chvíli jsem veselý a cítim se dobře," vzkázal Woolfe z nemocnice.

Člen vedení UKIP Neil Hamilton řekl, že Woolfe podle očitých svědků po úderu spadl a narazil hlavou do okna. „Myslím si, že Steven (Woolfe) vyvolal střet s jedním kolegou a dopadl špatně. Je to politováníhodné, ale vášně byly patrně velké," řekl stanici BBC Hamilton, který ovšem incidentu nebyl přítomen.

Europoslanec ale nezkolaboval hned po potyčce. Až o něco později se zhroutil, když se europoslanci měli odebrat na polední hlasování.

Podle agentury Reuters vypukla hádka při schůzce, na které měli europoslanci UKIP hlasovat o dalším směřování strany. Řeč byla i o hledání jejího nového předsedy poté, co tento týden z čela strany po pouhých 18 dnech odstoupila Diane Jamesová.

Woolfe v úvodu schůzky potvrdil, že má o uvolněný post zájem, ale současně přiznal, že v poslední době uvažoval o přestupu k vládním britským konzervativcům. Právě to podle komentářů pravděpodobně vedlo k hádce a potyčce.

Reklama

Související témata:

Doporučované