Hlavní obsah

Britský výrobce luxusních automobilů Rolls-Royce představil vlastní SUV

Britská automobilka Rolls-Royce představila své první SUV.Video: AP

 

Reklama

Rolls-Royce představil své první sportovní užitkové vozidlo. Britská automobilka jím cílí na mladší zákazníky, kteří už nevyhledávají robustní limuzíny s vlastním řidičem.

Článek

Britská automobilka Rolls-Royce představila svůj vůbec první užitkový vůz. Luxusní značka vstupuje na trh automobilů s označením SUV modelem Cullinan, jehož jméno odkazuje na největší nalezený diamant bez kazu.

Vedení společnosti, která spadá pod německé BMW, o vývoji vlastního SUV hovořilo už v roce 2015. „Za naším rozhodnutím stojí několik důvodů. Jedním z důvodů jsou rozhodně zákazníci a poptávka po vysoce kvalitních sportovně užitkových vozidlech,“ uvedl podle agentury AP šéf automobilky Torsten Müller-Ötvös.

Lidé, kteří si Rolls-Royce mohou dovolit, jsou podle něj navíc stále mladší, a robustní limuzíny, které jsou se značkou spjaty, nevyhovují jejich životnímu stylu. Müller-Ötvös ale zároveň dodal, že Cullinan disponuje vším, co je pro Rolls-Royce typické.

První SUV z dílny britské automobilky Rolls-Royce je podle výrobce osazené dvanáctiválcovým motorem o objemu 6,75 litru se silou 563 koní a maximální rychlostí atakující 250 kilometrů za hodinu.

Reklama

Související témata:

Doporučované