Hlavní obsah

Brněnský dopravní podnik modernizuje zázemí pro řidiče

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Brněnský dopravní podnik (DPMB) zmodernizoval odpočinkové místnosti pro své řidiče ve vozovnách Komín a Husovice.

Článek

Pokračuje také obnova sociálního zázemí pro řidiče na konečných zastávkách, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí městské firmy Hana Tomaštíková. Opravy jsou podle ní plánované řadu let předem a nezastavila je ani koronavirová pandemie, v důsledku které dopravní podnik vyčíslil dosavadní ztráty na jízdném na 130 milionů korun a bude muset hledat úspory. Další projekty podobného typu se ale vlivem pandemie v budoucnu zpomalí, řekla ČTK Tomaštíková.

Odpočinkové místnosti jsou staré 20 až 30 let. Jejich vybavení i stav už nevyhovoval. Proměna za více než milion korun obnášela nové podlahy, výmalbu, vybavení, osvětlení i elektroinstalaci. „Chceme, aby se řidiči cítili dobře nejen přímo při výkonu své profese, ale i v době, kdy mají přestávku a potřebují si vydechnout,“ uvedl generální ředitel dopravního podniku Miloš Havránek.

Běžně místnosti využívá až 30 řidičů denně. „V současné době je jich méně, protože tam doporučujeme trávit čas jen v nejnutnějším případě. Věříme, že až šíření nákazy pomine, nových místností si užijí. Nejvíce je využívají řidiči v záloze nebo ti, co mají takzvané trhačky, tedy jezdí v ranní a odpolední špičce a mezitím mají volno. K dispozici mají chladničku, služební PC s přístupem na portál řidičů, televizi a nově i klimatizaci,“ dodal dopravní ředitel Jan Seitl.

DPMB také pokračuje v obnově sociálního zázemí na konečných zastávkách. Staré buňky postupně nahrazují nové ocelové stavby v šedo-červené barvě. Od letoška jsou takto zmodernizované buňky na konečných Jírovcova, Maloměřický most a Babická. V příštím roce se modernizace dočkají Rakovecká, Ukrajinská, Ústřední hřbitov a Kárníkova.

Další investicí DPMB v této oblasti je stavba nové trolejbusové výpravny ve Slatině, která bude sloužit jako vrátnice vozovny. Hotová má být do konce roku. Součástí výpravny, která nahradí současnou, budou kanceláře, WC a technická místnost.

Reklama

Doporučované