Hlavní obsah

Brněnský zábavní vědecký park Vida! spustil online doučování

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Brněnský zábavní vědecký park Vida! spustil on-line doučování pro žáky základních i studenty středních škol. Lekce jsou placené. Vida! centrum je kvůli opatřením proti šíření koronaviru uzavřené, přišlo tak o příjmy ze vstupného.

Článek

Konají se tam příměstské tábory pro děti rodičů v nezbytných profesích, nabízí také populárně vědecká videa nebo ukázky pokusů.

Cílem nové aktivity je pomoci dětem i rodičům, kteří bojují s distanční výukou. „Může jít o jednorázovou lekci, ve které probereme konkrétní úkol či látku, ale nebráníme se ani systematické přípravě například na přijímací zkoušky,“ uvedla koordinátorka on-line doučování Lucie Hebedová.

Doučování vedou lektoři brněnského science centra, kteří v běžném provozu komunikují s návštěvníky v expozici nebo uvádějí programy Vida! centra. „V naprosté většině se jedná o studenty magisterských a doktorských programů vysokých škol,“ upřesnila Hebedová.

Cena za šedesátiminutovou lekci je 250 korun. Při zakoupení pěti lekcí zaplatí zájemce 1000 korun. Vybírat lze z řady předmětů - od matematiky a češtiny přes fyziku, chemii, biologii či programování až po angličtinu, španělštinu i latinu. Bližší informace a dotazník pro zájemce je na webu centra.

Zábavní vědecký park je uzavřený od 12. října. „Snažíme se najít všechny cesty, jak být v této nelehké době užiteční. Na jaře jsme šili roušky a míchali dezinfekci,“ uvedl ředitel Lukáš Richter. Nyní podle něj Vida! reaguje na skutečnost, že některým žákům distanční výuka nestačí k pochopení látky, mnohým nedokážou pomoci ani rodiče.

„My máme na poli neformálního vzdělávání zkušenosti a naši lektoři jsou schopni se v probírané látce rychle zorientovat a žákům pomoci,“ míní Richter.

Reklama

Doporučované