Hlavní obsah

Brněnští studenti nastoupí kvůli koronaviru na online praxi

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Studenti Střední školy informatiky, poštovnictví a finančnictví Brno nastoupí na praxi, která bude kvůli koronaviru online.

Článek

Na stáži u IT společnosti Anect se kromě jiného zapojí do vývoje interaktivní hry pro výuku kybernetické bezpečnosti dětí. V tiskové zprávě to dnes uvedla mediální zástupkyně společnosti Tereza Pavézková.

Dvoutýdenní stáž začne studentům čtvrtého ročníku oboru kybernetická bezpečnost ve středu. Původně měla být v brněnských kancelářích firmy. Kvůli nepříznivému vývoji epidemické situace se ale nakonec uskuteční kompletně na dálku. „Stáž odstartujeme úvodními schůzkami prostřednictvím videokonference. Studenty blíže seznámíme s náplní praxe a úkoly, kterým se v následujících dvou týdnech budou věnovat. Poté budeme v pravidelném kontaktu, ať již touto formou, nebo po e-mailu či telefonu,“ popsala Kateřina Syřišťová ze společnosti Anect.

Podle ředitelky školy Olgy Hölzlové bude i stáž na dálku pro studenty přínosná. „Budou se zabývat problémy, které firma řeší a dostanou se do toho. Například u našich studentů bankovnictví a pojišťovnictví je takový typ praxe nemožný, protože třeba účetnictví nejde dělat online. Zapojili jsme proto některé studenty tohoto oboru u nás na účtarně,“ dodala Hölzlová.

Studenti kybernetiky se budou podílet na rozvoji interaktivní hry Clashing, jejímž cílem je zábavnou formou zlepšit bezpečnostní návyky uživatelů moderních technologií. „První verzi hry, určenou pro zaměstnance firem a institucí, představil Anect letos v červnu. Ve spolupráci se studenty bude pracovat na jejím rozšíření o nová dějiště pro děti školního věku, které jsou v online světě nejvíce ohroženy,“ doplnila Pavézková.

Společnost Anect se kromě kybernetické bezpečnosti věnuje také datovým nebo kontaktním centrům. Klienty má v České republice, USA, Německu, Thajsku a Číně. Na trhu působí od roku 1993 a v současnosti zaměstnává více než 180 lidí v kancelářích v Praze, Brně, Plzni, Ostravě a Bratislavě.

Reklama

Související témata:

Doporučované