Hlavní obsah

Brno chce dát šesti městským částem 24 milionů na zeleň

Brno.

Reklama

Brno plánuje dát šesti městským částem 24 milionů korun na zeleň. Poslouží na obnovu nynějších ploch nebo vznik nových.

Článek

Podle primátorky Markéty Vaňkové by měly být všechny projekty dokončené příští rok. Poskytnutí peněz odsouhlasili radní, schválit to ještě musí zastupitelé.

„Zeleň se bude vysazovat či upravovat v šesti městských částech. Černovice získají deset milionů korun na revitalizaci parku Řehořova, Maloměřice a Obřany dostanou 900 000 korun na úpravu zeleně u Obřanského mostu,“ uvedl primátorčin náměstek Petr Hladík.

Do Medlánek město pošle 1,2 milionu na přeměnu zpevněné plochy u Billy na zeleň, do Nového Lískovce zase 400.000 korun na revitalizaci parku TGM. „Tuřany mají vypracovanou projektovou dokumentaci pro dva projekty, a to na park Lesíček, kde poskytneme 1,5 milionu, na realizaci prvků územního systému ekologické stability dáme jeden milion korun. Pro Žabovřesky jsme pak schválili 9,2 milionu na revitalizaci zeleně v ulicích Pod Kaštany a Šumavská,“ uvedl Hladík.

Město má pro příští desetiletí ochranu zeleně jako jednu z priorit. Proto na jaře oslovilo městské části s nabídkou spolupráce při přípravě nových a obnově nynějších ploch. „Na studie a vypracování projektových dokumentací už městské části peníze dostaly, rozhodli jsme o tom na posledním zasedání zastupitelstva před prázdninami. Teď se budeme věnovat projektům, které už mají projektovou dokumentaci hotovou. Všechny by měly být dokončené během příštího roku. Naším dlouhodobým cílem je, posílit výsadbu a zakládání nové zeleně a vodních ploch, zajistit dostatek parků pro rekreaci a zvyšovat biodiverzitu ve městě,“ řekla Vaňková.

Reklama

Související témata:

Doporučované