Hlavní obsah

Návrh územního plánu Brna už nepočítá s pozemkem pro nemocnici na Kraví hoře

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Nový územní plán Brna už nebude zahrnovat územní rezervu pro městskou nemocnici na Kraví hoře. Změnu návrhu schválili radní. Odsouhlasili i další dílčí úpravy návrhu plánu na základě připomínek veřejnosti či městských částí.

Článek

Plán postavit novou budovu městské nemocnice v sousedství parku kritizovalo mnoho Brňanů, městská část Brno-střed i zástupci hvězdárny, která na Kraví hoře sídlí.

„Jednou ze zásadních změn je nová územní rezerva pro městskou nemocnici. Ta již nebude na Kraví hoře, kde zůstane plocha zeleně, ale v městské části Brno-jih, a to na křížení ulice Černovické a řeky Svitavy. Projekt městské nemocnice nyní bude pokračovat prověřovací studií, kterou zadává Odbor zdraví MMB (brněnského magistrátu). Lokalita Komárov je hodně zajímavá. V úvahu připadá ještě také část Technologického parku. Vše bude ověřeno několika studiemi,“ uvedl náměstek primátorky Petr Hladík.

Celkem radní projednali 21 úprav v návrhu územního plánu na území 13 městských částí. „Většina projednaných a doporučených úprav se týkala rozšíření ploch zeleně především na sídlištích, jako jsou Líšeň a Kohoutovice. Došlo ale i k rozšíření ploch krajinné zeleně v místě ornitologicky hodnotné Černovické terasy. Na základě reakcí zástupců veřejnosti a městské části jsme doporučili v Přízřenicích snížit výškový profil tak, aby budoucí zástavba plynuleji navazovala na již existující vesnický charakter zástavby,“ uvedl radní pro územní plánování Filip Chvátal.

Třetí veřejné projednání návrhu nového územního plánu by se mělo uskutečnit letos v prosinci.

Reklama

Související témata:

Doporučované