Hlavní obsah

Brno nechá upravit vnitroblok na Bakalově nábřeží za 20 milionů

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Brněnští radní dnes schválili investici ve výši téměř 20 milionů korun do úpravy vnitrobloku na Bakalově nábřeží, kde vznikne 70 parkovacích míst. Vedení města o tom informovalo v tiskové zprávě.

Článek

„Nevhodná organizace dopravy se na Bakalově nábřeží projevuje zejména v ranních hodinách, když do ulice vjíždí značný počet vozidel. Míří k místní základní škole. V ulici se poté velmi komplikovaně otáčejí. Návrh řešení bude vycházet z prověřovací studie, kterou připravily Brněnské komunikace,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Prostor vnitrobloku bude nově označený za obytnou zónu a bude jím tedy třeba projíždět sníženou rychlostí. Vznikne také 70 parkovacích míst. „Pěší přístup do základní školy bude ohraničený sloupky, dětské hřiště bude přístupné po navrhovaných chodnících. Pro vyšší bezpečnost jsou navrženy zpomalovací polštáře. Povrch parkovacích míst bude zhotoven z materiálů, které umožní vsakování vody,“ uvedl radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS).

V sousední Polní ulici mají navíc vzniknout parkovací místa pro krátké zastavení, takzvaná Kiss and Ride, která umožňují vysadit nebo vyzvednout školáky. Úprava vnitrobloku by měla přijít na 19,7 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované