Hlavní obsah

Buňku ANO, kde působí Kleslová, by mohli zrušit. Asi vadí, že věci říkáme nahlas, tvrdí šéf hnutí v Praze 10

Šéf ANO Andrej Babiš a ve své době nejvlivnější žena jeho strany Radmila Kleslová.

Reklama

V ANO straníci řeší, že by mohly být zrušeny organizace v Praze 7 a 10.

Článek

Vedení ANO premiéra Andreje Babiše by po své organizaci v Praze 4 mohlo brzy řešit zrušení dalších svých pražských buněk. Straníci už mluví o tom, že skončit mohou také organizace v Praze 7 a 10.

„Vidím to tak padesát na padesát, že nás zruší. Pokud k tomu dojde, tak se budeme určitě bránit,“ řekl Seznamu šéf ANO na Praze 10 Jaroslav Štěpánek.

Štěpánek potvrdil, že několikrát v poslední době zaslechl, že by jeho organizace měla skutečně skončit.

A tak se kvůli tomu podle svých slov setkal s předsedou pražského ANO Janem Říčařem. Jednoznačné slovo, že jeho buňku zruší, prý od něj ale neslyšel.

Říčař řekl, že nyní se chtějí se všemi oblastmi bavit o jejich výsledcích a programu na další volební období. „To je teď to nejdůležitější,“ uvedl Říčař. Tvrdí také, že v současné době rušení ANO v Praze 7 a 10 neřeší.

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš hodnotí výsledky voleb:

Video: Seznam Zprávy

Vedle Štěpánka je členkou ANO v Praze 10 také advokátka Radmila Kleslová. Ve své době nejvlivnější žena Babišova hnutí se před časem stáhla do ústraní a věnuje se advokacii.

Na začátku listopadu však byla několik dní také oficiální asistentkou poslance ANO Patrika Nachera. Ten se však po nebývalé kritice od spolustraníků rozhodl spolupráci s Kleslovou ukončit.

Při stranických jednáních patří Kleslová v současné době mezi kritiky pražského vedení ANO. Upozorňuje na to, co dělá špatně nebo je třeba kritizuje za volební výsledky. „Možná někomu vadí, že některé věci říkáme nahlas,“ prohlásil Štěpánek.

To, že ANO v Praze 10 není u vedení pražského hnutí příliš oblíbené, dokládá navíc i další fakt. Na letošní kandidátce pro magistrát neměla Štěpánkova organizace ani jednoho zástupce. Přitom Praha 10 patří mezi nejlidnatější čtvrtě v Praze.

Z kandidátky na pražský magistrát byl pak letos na poslední chvíli po zásahu vedení ANO vyškrtnut Michal Hašek. Ten je předsedou ANO na Praze 7. A také o jeho organizaci spolustraníci tvrdí, že jí hrozí zrušení.

„Nevím o tom,“ uvedl Hašek s tím, že jako jedni z mála v Praze obhájili svůj výsledek z roku 2014. Získali na Praze 7 zhruba sedm procent. Jenže v této čtvrti už druhé volební období jednoznačně vládne sdružení Praha 7 Sobě starosty a poslance Jana Čižinského.

ANO v Praze 4 má skončit

Pražské ANO tak zatím odsouhlasilo jen zrušení své organizace v Praze 4. Tento případ by mělo na svém dalším zasedání řešit vedení strany.

Seznam před letošními volbami upozornil, že právě na kandidátce ANO v Praze 4 se objevilo několik bývalých členů ODS. V této straně skončili poté, co před pěti lety, ještě v éře Petra Nečase, zrušilo vedení jejich organizaci kvůli podezření, že účelově nabírali do strany nové členy neboli černé duše.

ANO se poté rozhodlo tyto lidi ze své kandidátky vyškrtnout.

Reklama

Doporučované