Hlavní obsah

Burger King zve lidi do McDonald's. Hlavně nás podpořte, vyzývá řetězec

Ilustrační fotografie.

Reklama

Britský Burger King po lidech chce, aby si objednávali jídlo u konkurenčních fastfoodů, jako jsou KFC, Pizza Hut či McDonald's. Tamní vláda totiž na příští měsíc zavřela restaurace, a tak se řetězec rozhodl podpořit i své rivaly.

Článek

Karanténní opatření, která v Británii ve snaze zpomalit šíření nového typu koronaviru zavedla vláda, mají na sektor služeb tak zásadní dopady, že řetězec rychlého občerstvení Burger King vyzval k podpoře všech restauračních zařízení, včetně těch konkurenčních.

Zákazníci tak na twitterovém účtu britské součásti Burger King mohou vidět vzkaz, který by tam nikdy předtím nečekali – Burger King vybízí k návštěvě restaurací svého úhlavního rivala McDonald's.

„Nikdy jsme si nemysleli, že vás budeme žádat o toto. Tak jako jsme si nikdy nemysleli, že vás budeme vybízet, abyste si objednali v KFC, Subway, Domino's Pizza, Pizza Hut, Five Guys, Greggs, Taco Bell, Papa John's, Leon nebo v kterékoliv jiné nezávislé provozovně, která prodává jídlo. Je jich tolik, že se sem všechny nevejdou,“ píše na Twitteru britská součást amerického řetězce Burger King.

Britská vláda o víkendu rozhodla, že se v Anglii na měsíc zavřou restaurace, bary a také obchody, jež prodávají zboží, bez kterého je možné se obejít. Opatření se vztahuje pouze na Anglii – Skotsko, Wales a Severní Irsko rozhodují o protiepidemických krocích samostatně. Vláda čelí za tvrdá opatření kritice, především menší podniky si stěžují, že další lockdown, tedy plošnou uzávěru, už nevydrží.

Británie od začátku pandemie jako třetí země v Evropě překonala hranici jednoho milionu pozitivně testovaných na nový koronavirus. Podle vládních expertů v zemi exponenciálně narůstá počet nakažených i hospitalizovaných. Více než 46 000 lidí už s koronavirem zemřelo, což Británii řadí na první příčku v Evropě a pátou na světě.

Reklama

Doporučované