Hlavní obsah

Byty pro turisty už jsou nuda, firma chce cestovatelům pronajímat přímo i lidi

 

Reklama

Společnost, která se prosadila službou na pronájem volných bytů cestovatelům, věří v novou expanzi.

Článek

Projekt AirBnB denně využívají tisíce lidí po celém světě. Zvykli si jeho prostřednictvím zprostředkovat pronájem ubytování ve více než třech milionech lokalit. Teď firma představuje novou vizi, na které pracovala čtyři roky.

Původní AirBnB se zrodilo v roce 2008, kdy Briana Cheskyho, jednoho ze zakladatelů, napadlo poskytnout nafukovací matrace ve svém domě, aby si přišel na nějaké peníze navíc. Nyní je má v rukou společnost s hodnotou třiceti miliard dolarů.

A má s ní ještě větší plány. V Los Angeles odprezentoval novou službu s názvem Trips, která má místním obyvatelům dát možnost, aby sami nabídli cestovatelům své znalosti, zkušenosti, práci nebo zábavu a vyžití. To vše za peněžní odměnu.

Chesky uvedl pro lepší pochopení konkrétní příklad: Vězeňskou celu Nelsona Mandely může navštívtit kdokoli, ale „Trips" mají dát lidem možnost, aby se jejich průvodcem stal přímo vězeňský dozorce, který sám Mandelu hlídal. „Celý nápad spočívá v tom, že se cestovatel bude moci ponořit do lokálních komunit. Vnášíme život do míst prostřednictvím lidí, kteří tu žijí."

Na startu je v nabídce 500 zážitků ve dvanácti destinacích: v Londýně, Miami, Nairobi, Havaně, Florencii, San Franciscu, Los Angeles, Tokiu, Detroitu, Soulu, Paříži a Kapském městě.

Reklama

Doporučované