Hlavní obsah

Byznysmen Mastník: Jsme suverénní číslo jedna, konkurence zahnila

Foto: Seznam Zprávy

S pandemií je prý připravený bojovat další tři roky, svůj byznys má rozplánovaný po dnech.

Reklama

Článek

Viktor Mastník je ředitel společnosti TicketStream a muž, který říká, že ví, jak bude v budoucnosti fungovat showbyznys. Taky ho baví tajná řeč stromů, napsal dětskou knížku, pomáhá vařit dobré pivo.

Host 118. dílu podcastu vystoupil Jako divák na představení standup comedy v Divadle Troníček, což byl jeho způsob oslavy čtyřicátých narozenin. Podniká zhruba deset let a buduje skupinu firem, která chce dělat dobře showbyznys v digitální době. Prodej vstupenek na akce do toho samozřejmě patří.

Jak se tomuto byznysu daří v době, kde se skoro žádná představení ani akce nekonají? Na to jsem se ho samozřejmě zeptal – byť odpověď jsem aspoň částečně znal. TicketStream přenesl část svých aktivit online a mimo jiné realizoval přímé přenosy podcastů, které dělám společně s Luďkem Staňkem.

Lze rok s covidem vzít jako příležitost, anebo je to jen prázdné klišé? Viktor Mastník je přesvědčený, že platí ta lepší varianta, a říká, že pandemie pouze urychlila záměry a plány, které stejně měl.

Jaké plány to jsou? A jak bude za několik let vypadat showbyznys? O tom jsem mluvil s mužem, který vystudoval VŠE, svou kariéru začal v reklamě a posledních deset let soustavně buduje malé impérium, jehož cílem je atakovat volný čas lidí.

Mluvili jsme i o tom, co je sloní ucho, což byla jedna z věcí, které mu pandemii a lockdowny pomáhaly přežít v dobré náladě. A taky o tom, jestli chyběl pivovar v Lomnici nad Popelkou a kdo v něm dělá vynikajícího sládka.

Celý rozhovor si pusťte v přehrávači nad textem. Příjemný poslech.

Jedno procento

Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za 10 let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.

Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované