Hlavní obsah

České Budějovice vytváří nová místa pro podzemní kontejnery na tříděný odpad

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

České Budějovice se snaží vytvořit nová místa pro podzemní kontejnery na třídění odpadů. Chtějí tím snížit počet klasických popelnic na separovaný odpad.

Článek

Město nyní například umístilo kontejnery pod zem u Polikliniky Sever v ulici Na Sadech. „Čtyři kontejnery před Poliklinikou Sever mají dostatečnou kapacitou na papír, plasty i sklo. Zpevněný prostor kolem nich je osazen kamennými kostkami. Veškeré plochy jsou bezbariérové pro snadný přístup osob se sníženou pohyblivostí ke kontejnerům,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Ivo Moravec.

Podzemní kontejnery jsou ve městě například na Piaristickém náměstí nebo na pěší zóně v Lannově třídě.

„Rozšiřování podzemních nádob na území města samozřejmě nekončí. Hledáme další vhodné lokality pro jejich umístění, ale relativně často narážíme na inženýrské sítě pod zemí, které to znemožňují. Citlivě k umísťování nádob přistupujeme i v souvislosti se zelení, o kterou nechceme přijít. Aktuálně máme vyhlídnutou lokalitu v Havlíčkově kolonii,“ uvedl Moravec.

České Budějovice za rok odvezou více než 15 tisíc tun směsného komunálního odpadu. Tříděného odpadu se za rok ve městě nashromáždí více než 11 tisíc tun.

Reklama

Doporučované