Hlavní obsah

Centrum Ostravy po několik týdnů ožije různými aktivitami

Foto: Getty Images

Ostrava

Reklama

V centru Ostravy ve středu začne akce Léto na Masarykáči. Na Masarykově náměstí si tak lidé až do poloviny září budou moci vyzkoušet pohybová cvičení, výtvarné dílny, taneční workshopy a další aktivity.

Článek

K dispozici budou mít také multifunkční hřiště, odpočinkovou zónu nebo občerstvení v šapitó stanu. Novinářům to sdělila mluvčí radnice Hana Šromová. Akce potrvá do 14. září.

Program ve středu v 16:00 zahájí vystoupení mažoretek a roztleskávaček. Chybět nebude ani bubenická show nebo vystoupení taneční skupiny Swingville. „Loňské léto se nad očekávání povedlo a chceme na něj navázat. Našim cílem je zatraktivnění centra pro místní i návštěvníky tak, aby se stalo místem plným života,“ uvedla místostarostka Alena Pataky (ANO).

Doprovodný program bude připraven třikrát týdně, vždy od 17:00. Pondělí budou patřit výtvarným a kreativním činnostem, návštěvníci si vyzkouší třeba skupinové bubnování nebo jim známý ilustrátor knih Adolf Dudek poradí jak malovat.

Středy budou vyhrazeny pohybovým aktivitám, jako je třeba jóga či latinskoamerické tance, a čtvrtky návštěvníky blíže seznámí se světem loutek. Děti si například s profesionálními loutkami budou moci zahrát známé pohádky.

„Rádi bychom, aby létem ožily i Komenského sady. Proto jsme se rozhodli obnovit zde tradici promenádních koncertů, které zahájíme 9. srpna,“ řekla starostka Zuzana Ožanová (ANO).

Chybět nebude v centru města ani oblíbené promítání pod širým nebem. Filmové léto na Masarykáči s Kinematografem bratří Čadíků se bude konat na Masarykově náměstí každý večer od 24. do 27. srpna. Na začátek září se pak chystá třeba řezbářské sympozium.

Podrobný program Léta na Masarykáči bude k dispozici na webových stránkách Centra kultury a vzdělávání www.ckv-ostrava.cz.

Reklama

Doporučované