Hlavní obsah

Ceny hudební stanice MTV ovládl rapper Lamar. A tak trochu i Donald Trump

Za nejlepším videoklipem roku stojí podle MTV rapper Kendrick Lamar.Video: Jakub Říha

 

Reklama

Předávání cen hudební stanice MTV ovládl třicetiletý rapper Kendrick Lamar, který si kromě sošky za nejlepší video odnesl ještě pět dalších ocenění. Při ceremoniálu se mluvilo i o Donaldu Trumpovi a přistěhovalcích.

Článek

Hlavní cenu hudební televize MTV za videoklip roku získal americký rapper Kendrick Lamar za píseň Humble.

Třicetiletý rapper pocházející z Comptonu jižně od Los Angeles potvrdil roli favorita. Na slavnostní večer přišel s osmi nominacemi a šest z nich proměnil. Sošku získal například také za nejlepší režii.

Během ceremoniálu, který moderovala zpěvačka Katy Perry, vystoupili kromě samotného Lamara mezi jinými také Ed Sheeran a zpěvačky Lorde či Miley Cyrus.

Sheeran nakonec získal ocenění pro nejlepšího umělce. Za nejlepšího nováčka byl vyhlášen zpěvák Khalid.

Stanice již dříve prohlásila, že ceny letos nebude dělit na mužské a ženské kategorie.

Média však v souvislosti s udílením cen MTV mluví hlavně o politickém rozměru nedělního ceremoniálu. Mnoho hvězd hudebního nebe využilo show k politickým projevům. Perry se hned na začátku strefovala do prezidenta Donalda Trumpa a ptala se publika, jak ho snáší.

Na udílení cen se diskutovalo i o společenských problémech, řada umělců se vyjádřila k nedávné sebevraždě zpěváka Linkin Park Chestera Benningtona. Snažili se zapůsobit na ty, kteří o sebevraždě uvažují.

Poprvé se v neděli také udělovala cena v kategorii Nejlepší boj proti systému. MTV ji rovným dílem udělila všem šesti nominovaným - mezi nimi rapperovi K'Naanovi a zpěvákovi Johnu Legendovi - za to, že svými videoklipy upozornili na situaci přistěhovalců ve Spojených státech.

Reklama

Doporučované