Hlavní obsah

Češi smetli Francii a na MS postupují do čtvrtfinále. Řádil Pastrňák s Horákem

Foto: Profimedia.cz

Reklama

aktualizováno •

Česká republika je s 12 body na třetím místě skupiny A. Díky prohře Švýcarska se Švédskem už má jistý postup ze skupiny do čtvrtfinále.

Článek

Český tým vstoupil do zápasu bez obránce Michala Jordána, který zůstal spolu se zraněným útočníkem Andrejem Nestrašilem a třetím brankářem Dominikem Hrachovinou mimo soupisku.

Obdobně jako proti Bělorusku si hned v první třetině vybudoval třígólový náskok. Znovu vynikala lajna Pastrňák, Krejčí, Jaškin. Nejprve Pastrňák ve čtvrté minutě překonal střelou po buly Quemenera. Na konci osmé minuty skóroval Pastrňák podruhé, když při rychlém útoku s lehkým štěstím pokořil střelou zápěstím francouzského brankáře. O třetí gól se pak střelou z rohu postaral Dmitrij Jaškin.

Ve druhé třetině se vytáhl Roman Horák. Nejprve šikovně tečoval nepovedenou střelu Kubalíka. V osmé minutě pak dorazil střelu Chytila, která skončila na tyči.

Češi nadále hru s přehledem ovládali a svého soupeře v podstatě k ničemu nepustili. V závěrečné třetině přidal poslední gól v utkání Martin Nečas.

Jandačův výběr s přehledem zvítězil nad Francií 6:0. Český gólman Rittich kryl pouze 10 střel a připsal si první nulové konto v reprezentaci, na druhé straně čelil francouzský brankář 55 střelám.

Po šesti zápasech má Česká republika ve skupině A 12 bodů a je na třetím místě. Postup do čtvrtfinále už má jistý díky prohře Švýcarska se Švédskem. 

Reklama

Doporučované