Hlavní obsah

Český výherce papežského Lamborghini: Nikdy jsem nic nevyhrál, do mé garáže auto nezajede

Rozhovor s Čechem, který vyhrál papežské Lamborghini.Video: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

 

Reklama

Čech Vladislav Novák vyhrál v charitativní loterii unikátní bílý model vozu Lamborghini Huracán, který od italské automobilky předloni dostal papež František. Seznamu v rozhovoru řekl, jak výhru vnímá a co plánuje s autem udělat.

Článek

Papež František darovaný sportovní vůz posvětil a na kapotu přidal svůj podpis. Do loterie se bez větších očekávání zapojil i Vladislav Novák, kartou zaplatil 10 dolarů a nenapadlo ho, že by mohl vyhrát Lamborghini v papežských barvách.

„Primární myšlenka určitě nebyla loterie, ale prohlížel jsem si internetové stránky a viděl jsem tam papežovo auto s papežem, jak tam podepisuje, jak jsou ty fotky všude kolem, tak jsem to rozklikl, pročítal a říkal: Aha! Tak něco pošlu aspoň na tu charitu, nějakých těch 10 dolarů. To, že bych mohl vyhrát auto, mne ani ve snu nenapadlo,“ vzpomíná Čech na to, jak se do loterie zapojil.

Loterie vynesla přes pět milionů korun a její výtěžek půjde na obnovu křesťanských kostelů zničených takzvaným Islámským státem v Iráku a na pomoc tamním křesťanům.

Novák teď čeká na to, až bude auto převezeno do Čech. Konkrétní termín zatím není. Ještě není navíc rozhodnutý, jestli si sportovní auto nechá, nebo ho prodá.

Papež František darovaný sportovní vůz posvětil a na kapotu přidal svůj podpis.

„Samozřejmě, když se auto prodá hned, máte tam nějaké daně, nevím přesně kolik. A hlavně, když s tím budu jezdit, auto ztrácí hodnotu. Pokud se to někam uloží, pokud to auto bude nové a zavolá třeba sběratel, že o to má obrovskej zájem, že mi prostě vysází na stůl zajímavé peníze, tak samozřejmě určitě budu zvažovat prodej,“ odpověděl Novák na otázku, jestli si auto plánuje nechat, nebo ho prodá.

Nový majitel počítá s tím, že náklady na provoz jsou vysoké, jako například pojištění. Novák Seznamu v rozhovoru také řekl, že se krátce po oznámení výhry ozvali první zájemci.

„Už mě naháněli doma ze Španělska, byli z nějaké automobilové federace a chtěli se mnou udělat rozhovor a pak mi nabídli možnost setkání s potenciálním zájemcem v pondělí v Praze, že bychom se pobavili vlastně o odprodeji,“ dodává nový majitel sportovního vozu Vladislav Novák.

Zkušenosti s řízením drahých aut má. Podle svých slov jezdil ve spoustě autech. Od klasického rodinného kombíku po nákladní pick-up. Dokonce řídil i Porsche.

V současnosti pracuje výherce auta na Klinice čínské medicíny Inspirita a převážně se věnuje masáži.

Reklama

Doporučované