Hlavní obsah

Čeští reprezentanti v cizině mění adresy. Vedle Vydry, Vaclíka či Jankta chystá stěhování i Matějů

Foto: Profimedia.cz

Tomáše Vaclíka láká po letech strávených v Basileji přestup do FC Sevilla.

Reklama

Matěje Vydru láká Leeds, Tomáše Vaclíka zase Sevilla, mladého Jakuba Jankta janovská Sampdoria a Aleš Matějů může zamířit do Brescie.

Článek

Na světovém šampionátu sice česká vlaječka schází, přesto je právě kolem českých fotbalistů na přestupním trhu celkem rušno.

Petr Čech potvrdil, že dostal nabídku Neapole, ale odmítl ji. A hodlá se v Arsenalu poprat o místo jedničky, přestože Gunners koupili z Leverkusenu za 20 milionů eur německého gólmana jménem Bernd Leno.

Další český gólman Tomáš Vaclík má z Basileje, kde třikrát slavil ligové vítězství, našlápnuto do španělské ligy, konkrétně do klubu FC Sevilla. Podle informací Seznamu sice nebyly pravdivé zvěsti, že už do Andalusie odcestoval, rozhodnout by se však mělo v řádech jednoho či dvou dní. Ve hře by měla být transferní částka 5-7 milionů eur.

Matěj Vydra se v minulé sezoně s 21 góly stal nejlepším střelcem druhé nejvyšší anglické soutěže (Championship). A chystá se jeho přesun v rámci této soutěže. Mel Morris, majitel klubu Derby County, potřebuje snížit objem peněz vydávaných v klubu na výplaty. A proto podle médií ukázal nový manažer klubu Frank Lampard právě na Vydru. S týmem už Vydra neodjel na soustředění na Tenerife. A spekuluje se o jeho přestupu do Leedsu za 11 milionů liber.

Jakub Jankto by se v Itálii během nejbližších hodin měl definitivně rozhodnout, jestli odejde z Udine do Sampdorie Janov. Ve hře je suma 15 milionů eur.

Do Itálie pravděpodobně zamíří i Aleš Matějů. Někdejší hráč Plzně a reprezentačního výběru do 21 let nedostal v Brightonu prakticky herní příležitost. A tak se spekuluje o jeho odchodu do Serie B, konkrétně do Brescie, kde v minulosti působili třeba Roberto Baggio či Pavel Srníček.

Reklama

Doporučované