Hlavní obsah

Charitativní akce Od nevidim do nevidim: Nevidomý horolezec Honza Říha pomáhá druhým

Nevidomý sportovec Jan Říha.Video: Kristýna Gregorová

 

Reklama

Honza Říha je známý jako nevidomý horolezec a běžec. Už méně lidí však ví, že je také organizátorem charitativní akce Od nevidim do nevidim, která už několik let vybírá prostředky na pomoc druhým.

Článek

Protože je Honza sportovec každým coulem, akce je sportovní. Do Stříbrné Skalice, kde bydlí, tak zve 21. dubna všechny, kteří si chtějí zaběhat pro dobrou věc. A přijít může opravdu každý. Ti sportovněji založení si po registraci zaběhnou 5,5 nebo 12 kilometrů. Pro děti a ty, kteří běhání neradi, ale přejí si podpořit smysluplnou věc, bude připravená trasa dlouhá jeden kilometr. Tu si mohou za symbolický příspěvek projít a odjet domů s dobrým pocitem.

Těšit se můžete i na doprovodný program v podobě lezecké stěny nebo hudebních vystoupení a navíc zde můžete potkat známé tváře, které se rovněž zúčastní. Kratší trasu si přijede zaběhnout například několikanásobný paralympijský vítěz a mistr světa v cyklistice Jirka Ježek. Registrovat se můžete už teď a podpořit tak malého Lukáška Havelku, kterému poputuje celý výtěžek ze startovného. Všichni pomocníci, spoluorganizátoři i samotný Honza Říha totiž celou akci pořádají zcela zdarma.

Více o Honzovi, který bez zraku zdolává vrcholy jako Kilimandžáro, Aconcagua nebo třeba Elbrus, najdete v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam. 

Reklama

Související témata:

Doporučované