Hlavní obsah

Chci být světovou jedničkou, říká judista Lukáš Krpálek

Judista Lukáš Krpálek nemá malých cílů.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Judista Lukáš Krpálek dělá Čechům velkou radost. Před třemi týdny se stal podruhé mistrem světa. A nyní si dal s trenérem nový cíl. Stát se světovou jedničkou.

Článek

„Když jsem viděl minulý týden Grand Prix v Uzbekistánu, kde startoval Gruzínec Tušišvili, se kterým právě bojuju o to být světová jednička, tak se to pravděpodobně asi nepovede, protože získal teď zlatou medaili a spoustu dalších bodů. Nicméně chci se pokusit,“ plánuje judista Lukáš Krpálek.

Příští týden tak bude startovat na Grand Slamu v Brazílii a poté na Turnaji mistrů v Číně.

Přípravu Lukáš Krpálek nepodcenil ani na dovolené v Itálii, kde mimo jiné podle jeho slov „lítal“ na kole po horách. Nyní už vběhl do tréninku naplno. O víkendu odjíždí do Lucemburska na přípravný kemp k Brazílii.

„Celé to beru jako velkou přípravu směrem k olympiádě,“ říká Lukáš Krpálek.

Olympiádu má český judista jistou. V příští sezóně nečeká Lukáše jen olympiáda, ale také domácí mistrovství, které se bude konat v Praze v O2 areně.

„To pro mě bude obrovská motivace, tady získat medaili. Půjde o jeden z posledních nominačních turnajů k olympiádě. Já už sice účast budu mít jistou, ale spousta našich kluků bude bojovat,“ říká český judista.

Na celý rozhovor s judistou Lukášem Krpálkem o soupeřích a jeho přípravě se podívejte ve videu nad článkem.

Rozhovor je součástí pořadu Ráno na Seznamu, který vysílá Televize Seznam každý všední den od 7 do 9 hodin.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované