Hlavní obsah

Chlapce z balkónu měl hlídat otec, odešel nakupovat a zdržel se hraním Pokémon Go

Záchrana dítěte visícího z balkónu.Video: Reuters

 

Reklama

Malého chlapce, kterého z pařížského balkónu zachránil malijský přistěhovalec Mamoudou Gassama, hlídal otec. V bytě ho ale nechal samotného a odešel na nákup. Po cestě z obchodu se navíc zdržel mobilní hrou Pokémon Go.

Článek

„Co můj manžel udělal, nelze omluvit. Lidé říkají, že se to může stát každému a skutečně se to stalo i jiným. Můj syn měl jen štěstí,“ řekla chlapcova matka pro réunionské rádio Antenne Réunion.

Chlapec do Paříže přicestoval z francouzského ostrova Réunion v Indickém oceánu přibližně před třemi týdny a v bytě žil se svým otcem, který v Paříži pracuje. V červnu se k nim měla připojit i chlapcova matka s druhým dítětem. Matka zachráněného chlapce pro rádio uvedla, že její muž nebyl zvyklý syna hlídat.

Podle vyšetřovatelů nechal otec svého syna v bytě, když odešel na nákup. Při cestě z obchodu se navíc zdržel hraním mobilní hry Pokémon Go. Z toho, co se stalo, je údajně zdrcený.

Chlapcův otec čelí obvinění z nedostatečné péče o své dítě a s matkou mají podle rádia Antenne Réunion brzy jednat réunionští sociální pracovníci.

Francouzská televizní stanice RMC o incidentu hovořila také s babičkou zachráněného chlapce. „Proboha, byla jsem v hrozném šoku. To je můj vnuk, můj vnuk, zachraňte ho,“ popsala pro televizi své pocity, když viděla video, kde chlapce visícího z balkónu zachraňuje Gassama. „Naštěstí uměl šplhat. Na ulici stálo hodně lidí, ale on tam se založenýma rukama nestál. Vystřelil až do čtvrtého patra. Bylo to opravdu neuvěřitelné. Je ohromně statečný. Skutečný hrdina,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Doporučované