Hlavní obsah

Chodov dokončuje úpravu prostranství kolem střediska KASS

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Chodově na Sokolovsku dokončují úpravy prostranství kolem kulturního a společenského střediska KASS. Výměna povrchu a oprava schodiště stála město okolo dvou milionů korun a bude hotová do konce října.

Článek

Jde o jednu z mála investic, kterou jsme nevyškrtli z důvodu snížených investic města kvůli koronavirovým opatřením, řekl ČTK starosta Chodova Patrik Pizinger (Místní).

„Původní asfaltový povrch z 80. let už byl pro chodce nebezpečný. Takže měníme povrch a měníme část schodiště, které vede do Školní a Smetanovy ulice, protože se začalo rozpadat,“ uvedl Pizinger.

Součástí střediska KASS je i kino, ve kterém radnice na začátku roku plánovala kompletní výměnu sedaček. Podle starosty kinem ročně projde přes 20.000 diváků, což se po 15 letech podepsalo na stavu sedaček. Jejich obměna, která měla stát asi 900.000 korun, se ale kvůli úspoře peněz odkládá.

Chodov kvůli poklesu daňových příjmů přesouvá některé další letošní investice. Jde zejména o ty, které byly rozděleny do několika etap. Letos například vedení města neuskuteční vybudování dvou cest v Hrnčířské ulici nebo obnovu páteřní komunikace včetně veřejného osvětlení ve Vančurově ulici celkem za čtyři miliony korun. Radnice očekává propad příjmů až o 30 milionů korun.

Třináctitisícové město letos hospodaří s vyrovnaným rozpočtem s příjmy i výdaji 290 milionů korun. Do investic plánovalo dát 83 milionů korun, přičemž největší investiční akcí je přestavba školy za 40 milionů korun, která je zhruba v polovině.

Reklama

Doporučované