Hlavní obsah

„Chránil mě, ale střelili ho do zad,” říká svědkyně útoku v Las Vegas. S manželem na koncertu slavili výročí svatby

O střelbě v Las Vegas.

 

Reklama

Při střelbě na country koncertu v Las Vegas zemřelo 59 lidí a přes 520 bylo zraněno. Mnoho lidí podlehlo už na místě, někteří zemřeli po převozu do nemocnice. Svědci největší masové střelby v dějinách USA popisují hrůzné scény. Když střílení začalo, jeden z návštěvníků country koncertu si nejprve myslel, že slyší ohňostroj.

Článek

„Pak jsme znovu uslyšeli zvuky střelby. Třicet, čtyřicet výstřelů. Lidé začali utíkat. Nevěděli jsme, co se děje. A zničehonic jsme uviděli několik lidí ležet na zemi,” řekl svědek.

„Měla jsem strach celou dobu, protože střílení nepřestávalo. Byli jsme uprostřed davu, neměli jsme kam jít, nebo kam se schovat. Myslela jsem jen na to, že mám strach o své děti a musím jít za nimi domů,” vypověděla žena svědka.

Útočník střílel z 32. patra hotelu Mandalay Bay na návštěvníky koncertu, kterých bylo více než 22 tisíc.

„Nikdy mě nenapadlo, že budu v takové situaci. Lidé padali na zem. Byli zranění, nebo mrtví. A tak jsme se jen snažili utíkat,” dodala žena.

Svědek se snažil zachránit sebe i svou ženu. Vždy, když střelba na okamžik přestala, snažili se oba utíkat. Když věděli, že střelec znovu útočí, schovali se k zemi.

„Bylo to jako být ve válečné zóně,” svěřila se svědkyně.

Jednou z prvních identifikovaných obětí je podle serveru The Guardian zdravotní ošetřovatel Sonny Melton z Tennessee. Ten dle výpovědi jeho ženy zemřel, když ji chránil.

„Popadl mě a začali jsme utíkat. Pak jsem uviděla, že ho střelili do zad,” řekla Heather Melton.

Podle serveru WSMV se Sonny a Heather před rokem vzali a na koncertu slavili své výročí. „Chtěla bych, aby všichni věděli, jak srdečný a milující muž to byl. Nemohu teď skoro dýchat,” vzkázala Heather Melton pro USA Today.

Oba manželé pracovali ve stejné nemocnici - Sonny jako zdravotní ošetřovatel a Heather jako ortopedický chirurg.

Svou lítost vyjádřil i guvernér z Tennessee Bill Haslam na svém Twitteru. „Modlíme se a vyjadřujeme soustrast rodině Sonny Meltona, který byl mezi oběťmi této tragédie,” napsal Haslam.

Reklama

Doporučované