Hlavní obsah

Chrudimi se podařilo zbavit velké části nelegálních billboardů v katastru města

Chrudimi se podařilo zbavit velké části nelegálních billboardů v katastru města, které na veřejných pozemcích rozmisťovala firma Eurobillboard CZ. Při sporu s úřady se bránila argumentem, že není vlastníkem reklamních konstrukcí.

Reklama

Článek

Když město v minulosti dosáhlo jejich odstranění, zakrátko se objevily poblíž nebo na jiném místě. Mnoho jich stálo u silnic první třídy, radnice proto společnost opakovaně vyzývala, aby situaci napravila.

„My jsme to celé postavili na jedné větě z naší výzvy, aby odstranili billboardy z ochranného pásma. Tím, že je přesunuli o deset metrů jinam, to nesplnili. Silniční správní úřad ve spolupráci se Správou a údržbou silnic Pardubického kraje nakonec přikročily k exekuci, billboardy zakryly a následně trvale odstranily,“ řekl novinářům místostarosta Pavel Štěpánek (Piráti).

Billboardy podle něj často bránily rozhledu před přechody pro chodce a překážely při údržbě pozemků. Jejich odstranění se podařilo až po dlouhodobém tlaku Štěpánka na silniční správní úřad Pardubického kraje. Chrudim v minulosti také rozeslala výzvu asi 30 městům a obcím, které se potýkaly se stejným problémem, obrátila se i na Svaz měst a obcí ČR.

„Stále ještě bojujeme s několika dalšími, které jsou v trochu jiném režimu, ale věřím, že se tyrto reklamní šmejdy podaří brzy odsud dostat úplně,“ dodal Štěpánek.

Reklama

Související témata:

Doporučované