Hlavní obsah

Chystáte se na dovolenou? Raději se vyhněte D1. Ukážeme vám krizové úseky

Reportér Seznamu projel D1 z Prahy do Brna a zpět.

 

Reklama

Cesta na dovolenou se může řidičům v příštích dnech proměnit v peklo. Hlavně těm, kteří míří k moři do oblíbené destinace Chorvatsko. Vyhnout by se měli hlavně nejvytíženější dálnici D1. Hlavní tepnu jsme projeli a ukážeme vám, kde vás čekají největší komplikace.

Článek

Aktuálně musejí řidiči počítat s celkem sedmi místy, kde je zbrzdí omezení. Na dvou by stavaři měli o prázdninách skončit. Reportér Hanuš Hanslík projel nejproblematičtější místa, podívejte se ve videu nahoře.

Na první rozestavěný úsek ve směru na Brno řidiči narazí hned na 34. kilometru za Prahou. Osmdesátku ve zúžených pruzích tady budou potkávat až do listopadu příštího roku.

Druhé, skoro osmikilometrové omezení čeká na devětačtyřicátém kilometru u Psářů. Tady by stavba měla zmizet o rok dřív, tedy letos v listopadu.

Další omezení kvůli modernizaci D1 čeká mezi Hořicemi a Koberovicemi. Šestikilometrový úsek má být hotový příští rok na podzim. Jiné šestikilometrové omezení je mezi Jihlavou a Velkým Beranovem. Jízdu ve zúžených pruzích tady řidiči absolvují až do příštích prázdnin.

Další dvě omezení řidiči potkají u Velkého Meziříčí. Jedno mezi Měřínem a druhé ve směru na východ na Lhotku. Celkem je to přes třináct kilometrů. Jeden úsek by měl být hotový letos v listopadu, druhý pak až v červenci příští rok.

A poslední místo před Brnem, kde řidiči potkají stavaře, je mezi Velkou Bíteší a Devíti kříži. I tady by ale mělo být hotovo o letošních prázdninách.

Otevření některých úseků ale neznamená, že si řidiči oddychnou. Už v srpnu by se měli stavaři pustit do dalších dvou částí dálnice. Seriál zvaný modernizace D1 tak zdaleka nekončí. Hotovo by mělo být až v roce 2020.

Reklama

Související témata:

Doporučované