Hlavní obsah

Člověk v tísni bude v Rakovníku pomáhat zadluženým lidem

Foto: ČTK

Ilustrační foto.

Reklama

Člověk v tísni bude v Rakovníku zdarma pomáhat zadluženým lidem z města i jeho okolí, kteří se dostali do složité situace. V pondělí otevřela tato organizace ve městě nové pracoviště.

Článek

Zájemci o pomoc si mohou s poradkyní sjednat schůzku na lince 770 183 627, zadlužené lidi také organizace aktivně vyhledává. „Kontaktujeme různé organizace, abychom nabrali potenciální klienty,“ uvedla Tereza Šťastná, která pro organizaci pracuje jako dluhová poradkyně.

Pracovníci Člověka v tísni lidem pomohou s komunikací s věřitelem, exekutorem, insolvenčním správcem a poskytnou jim informace o možnostech, jak se dostat z dluhové pasti. Důvodem, proč dlužníci nedokážou své problémy řešit, mohou podle Šťastné být například nízké vzdělání, chybějící kompetence, nedostatek informací či peněz na placené služby.

Na Rakovnicku je podle dat z loňského roku v exekuci více než devět procent obyvatel, například na Benešovsku je to šest procent. Ze středočeských okresů má nejvyšší podíl lidí s exekucí Mělnicko. Vyplývá to z webu Mapa exekucí. Ve středních Čechách bylo na konci loňského roku zhruba 86.000 lidí s exekucí.

Reklama

Doporučované