Hlavní obsah

Člověk vs. bestie, nebo bestie vs. zvíře? Zoo nabízela přetahovanou o maso se lvy a tygry

Za přetahování se lvy a tygry v zoo zaplatili lidé 400 korun.Video: Šimon Felenda, Twitter

 

Reklama

Britská zoologická zahrada pořádala pro své návštěvníky neobvyklou soutěž. Děti i dospělí se mohli přetahovat lanem o kus masa s kočkovitými šelmami. Schytala za to ostrou kritiku.

Článek

Více než dva tisíce lidí podepsaly petici, která zakazuje Dartmoorské zoo v britském Plymouthu pořádat soutěže v přetahované mezi kočkovitými šelmami a návštěvníky zoologické zahrady. Za „zážitek“ návštěvníci platili 15 liber, v přepočtu více než 400 korun, napsal britský The Guardian. Deník dále uvádí, že se lidé přetahovali například se samcem tygra ussurijského Draganem, který váží téměř 160 kilogramů, nebo se lvem Jasirem, který váží 146 kilogramů.

Pravidla soutěže s názvem Člověk versus bestie byla jednoduchá, do klece hodili zaměstnanci zahrady maso přivázané k lanu, na druhé straně klece lano drželi soutěžící návštěvníci. V momentě, kdy se lev nebo tygr zakousl do masa, zápas začal. Zoologická zahrada umožňovala soutěžit i dětem.

Ochránci zvířat upozorňovali na to, že se ze zoologické zahrady stal spíš cirkus a atrakce. Proti kritice se Dartmoorská zoo ohradila s tím, že tato aktivita pomáhá udržovat zvířata zdravá a ve formě. Majitel zahrady Benjamin Mee i přes petici odmítá aktivitu ukončit, pro místní stanici Plymouth Live uvedl, že přetahování zvířata baví a lidé akorát dělají „z komára velblouda“.

Reklama

Související témata:

Doporučované