Hlavní obsah

Continental v Brandýse zavádí pro zaměstnance elektromobily

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Společnost Continental v Brandýse nad Labem u Prahy, která vyrábí elektroniku do automobilů, zavedla od července první elektromobily určené pro přepravu zaměstnanců.

Článek

„Od roku 2023 začne obměna celé současné flotily služebních vozů na flotilu hybridů a elektromobilů. Společnost Continental chce do roku 2050 dokončit přechod ke stoprocentní udržitelnosti,“ informoval mediální zástupce firmy Petr Kubíček.

„Usilujeme o transformaci směrem k udržitelné ekonomice – pro naši firmu, zaměstnance a společnost jako takovou. Jsme přesvědčeni, že podnikání budoucnosti je udržitelné podnikání. Klíčovou otázkou není jestli, ale jak proměníme změnu v příležitosti,“ řekla ředitelka pro udržitelnost a členka představenstva Continental AG Ariane Reinhartová. Continental chce do roku 2050 dosáhnout stoprocentní udržitelnosti ve čtyřech oblastech: uhlíková neutralita, bezemisní mobilita a průmysl, cirkulární ekonomika a zodpovědné nakupování.

Například v loňském roce získala firma zakoupenou elektřinu pro všechny své závody po světě z obnovitelných zdrojů. V rámci svých vlastních emisí CO2 v tomto roce globálně snížila uhlíkovou stopu o 70 procent. Dalším závazkem Continentalu je do roku 2050 dosáhnout 100 procent bezemisních vozidel, továren a průmyslových výrobků. V dopravě se má uhlíková neutralita týkat všech vozidel – včetně autobusů, vlaků a dalších.

Výrobní závod Continental v Brandýse nad Labem se dlouhodobě zaměřuje na snižování produkce odpadů a emisí a minimalizaci spotřeby vody a energií. Například v roce 2019 ukončil používání plastů v rámci závodního stravování. Teď začíná přecházet na dopravu elektromobily. „Společně s dodavatelem firemní přepravy chceme tímto krokem snížit produkci emisí a lokální ekologickou zátěž. Jdeme tak ruku v ruce se současnými trendy a naším globálním závazkem docílit v budoucnu uhlíkové neutrality,“ řekl ředitel brandýského závodu Tomáš Vondrák.

Již nyní je ve výrobním areálu jedna dobíjecí stanice. Od roku 2022 zde bude součástí nové multifunkční administrativní budovy další stanice a o rok později začne obměna služebního vozového parku hybridními a plně elektrickými automobily.

Continental Automotive Czech Republic v Brandýse nad Labem vyrábí autorádia, multimediální systémy a jejich přední displeje, palubní přístroje, ovládací panely klimatizací, telematiku, eCall systémy a řídicí jednotky palivových systémů. Mezi zákazníky patří největší světové automobilky.

Reklama

Doporučované