Hlavní obsah

Pěšky, či na kole. Dvě největší banky si to rozdaly jinak než o klienty

Foto: Profimedia.cz

Dvě největší banky v Česku se utkaly v boji o „zelené kilometry“ (ilustrační fotografie).

Reklama

Dvě největší banky v Česku se utkaly v závodu o zelené kilometry. Jejich zaměstnanci volili k cestě do práce ekologickou dopravu.

Článek

Zaměstnanci skupiny ČSOB a jejího největšího konkurenta České spořitelny se v říjnu zapojili do soutěže o zelené kilometry a při dojíždění do zaměstnání volili takovou dopravu, která zatěžuje životní prostředí co nejméně.

Během této doby se jim podařilo nasbírat téměř 865 tisíc zelených kilometrů a tím ušetřit 97 tun CO2 (uhlíkové stopy).

Do výzvy se zapojilo přes 2 600 zaměstnanců skupiny ČSOB a České spořitelny, kteří společně nasbírali 864 731 zelených kilometrů.

Udržitelnost je součástí strategie řady bank, mezi kterými jsou i dva největší hráči na tuzemském bankovním trhu – ČSOB a Česká spořitelna. První jmenovaná banka vyzvala svého největšího konkurenta v soutěži o „zelené kilometry“.

„Česká spořitelna patří k nejvýznamnějším institucím na českém bankovním trhu a tím současně k našim největším konkurentům. I přesto máme v oblasti udržitelnosti a odpovědného chování nepochybně společný cíl,“ uvedl Petr Hutla, člen představenstva ČSOB zodpovědný za Řízení úvěrů, Public affairs a společenskou odpovědnost.

„Česká spořitelna výzvu přijala, zapojili se do ní zaměstnanci, včetně členů představenstva,“ uvedl mluvčí České spořitelny Filip Hrubý. Například předseda představenstva Tomáš Salomon chodil v říjnu do práce pěšky.

Započítávat se bude i využití MHD či dokonce práce z domova.
Petr Hutla, člen představenstva ČSOB

Jako zelené se počítaly ty kilometry, které lidé zdolali ekologickým způsobem – chůzí, během, jízdou na kole, jízdou na elektroskútru či v elektromobilu.

„Podíl uhlíkové stopy, který v Česku vzniká z dopravy, dosahuje až 14 procent. Proto jsme se rozhodli podpořit právě tuto oblast a všemi možnými silami zajistit snížení hodnoty uhlíkové stopy právě v dojíždění,“ říká Hutla.

ČSOB má přes 8000 zaměstnanců, Česká spořitelna kolem 10 000.

Reklama

Doporučované