Hlavní obsah

Čtyři miliony uživatelů. Redakce Seznam Zpráv děkuje a přeje všem šťastné Vánoce

Jiří Kubík
šéfredaktor
Foto: Vojtěch Veškrna, Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

Redakce Seznam Zpráv vám přeje klid a pohodu, kterou v těchto dnech, věříme, zažijete i na našich stránkách.

Milé čtenářky, milí čtenáři, za celou redakci Seznam Zpráv vám přeji krásné Vánoce, klid a pohodu, kterou – věřím a doufám – zažijete v těchto dnech i na našich stránkách.

Článek

Chci vám také ze srdce poděkovat za velký dar, který naše redakce od vás dostala. Lépe řečeno, dostávala v průběhu celého roku: vaši přízeň.

Řečí čísel, kterou se online prostředí dorozumívá, jsme na webu Seznam Zpráv od začátku roku zaznamenali přes 440 milionů návštěv a 720 milionů zobrazení. Během jednoho měsíce přišlo na Seznam Zprávy v průměru 3,9 milionu reálných uživatelů. To jsou data vycházející z měření NetMonitor.

30 let svobody. A nový web

Zažili jsme rok, kdy se sice nekonaly žádné volby, ale přesto jsme se politickou situací všichni – my i vy – zabývali nadmíru intenzivně. Stačí jen rychlý výčet letošních TOP 10 témat: Čapí hnízdo. Audit Evropské komise. Protesty proti Babišovi. Brexit. Šmarda. Trikolóra. Hřib. Huawei a problémy čínských investic. Zemanova kondice. A také 30 let svobody. A tedy i svobodné žurnalistiky.

Tak trochu stylově jsme při 30. výročí listopadové revoluce výrazně změnili náš web, přiblížili jsme ho podobě klasických novin s důrazem na silné investigativní projekty, názorové články a kvalitní byznysové zpravodajství. Redakci v posledních měsících posílila řada známých novinářských osobností a i díky nim vám můžeme nabízet více článků a videí, které – soudě podle počtu „návštěv“ a „zobrazení“ – vás zajímají.

Děkujeme za to!

Články s milionovým dopadem

Při mimořádných událostech, jako bylo v posledních měsících úmrtí Karla Gotta či ostravská tragédie, zobrazení článků na Seznam Zprávách pokořilo hranici tří milionů.

Milionovou hranici pak překročilo či se jí přiblížilo těchto deset témat, která vznikla v naší redakci.

1. Investigativní projekt Ve stínu, který jsme společně s kolegyní Nikolou Zwrtkovou rozjeli se spuštěním nového webu a jehož první série se týkala situace v domově seniorů v Ostravě, bude pokračovat brzy po Novém roce dalším tématem. (Dalším kauzám se budou věnovat i nové posily Seznam Zpráv: Janek Kroupa, který přestoupil z Českého rozhlasu, a Jan Novák, jenž působil v pořadu 168 hodin v České televizi.)

2. Mimořádný ohlas čtenářů a diváků má zavedený pořad Záhady Josefa Klímy. Tento díl patřil k nejsledovanějším:

3. Po celou dobu fungování Seznam Zpráv, tedy už déle než tři roky, je jedním z vlajkových pořadů Šťastné pondělí Jindřicha Šídla, který se letos dotkl milionové hranice tímto dílem:

4. Snažíme se přinášet exkluzivní informace ze světa byznysu i důležité zprávy pro uživatele či spotřebitele. Nejčtenějším článkem v sekci Byznys byl článek Evy Moniové:

5. Mezi nejčtenější články roku se dostala i analýza toho, jak se projeví stoupající sucho v ekonomice. Článek napsali Zdeněk John a Jan Marek:

6. Kolegyně Zuzana Hodková se mimo jiné zaměřuje na reportáže z běžného života či výroby ve firmách. Do TOP 10 se nedávno dostala s tímto článkem a videem:

7. U aktuálních událostí chceme být na místě a jako první přinášet čtenářům pohled „za kulisy“. Petr Švihel v létě jako první odhalil identitu pražského fantoma, který vyčistil Karlův most, a natočil s ním tento rozhovor:

8. Během letošního roku jsme na Seznam Zprávách rozjeli sekci komentářů pod vedením Jana Lipolda. Kromě něj a dalších autorů z redakce zde přispívají i externí spolupracovníci. K nejčtenějším článkům se zařadil tento text Miloše Čermáka:

9. Kromě zkušených reportérů pracuje v Seznam Zprávách i spousta začínajících a talentovaných novinářů. Jednou z nich je i Zdislava Pokorná, která se intenzivně zabývala problémem státní loterie Účtenkovka. A kromě toho, že se zařadila mezi nejčtenější texty, tak přiměla ministryni financí uznat problém a chystat změny:

10. K nejúspěšnějším projektům Seznam Zpráv se stabilně řadí Honest Guide Janka Rubeše a Honzy Mikulky, kteří mimo jiné v posledním týdnu přišli s investigativní sérií o bílých koních nastrčených do vedení pochybných pražských směnáren. Největší čtenářský a divácký „zásah“ měl ale letos tento díl:

Milé čtenářky, milí čtenáři,

vážíme si vaší přízně a času, který věnujete čtení našich článků. Věřím, že vás nezklameme ani v roce 2020.

Užívejte si krásný čas ve společnosti svých blízkých a budete-li mít chuť, tak i ve společnosti Seznam Zpráv. Na konec roku 2019 a začátek roku 2020 jsme pro vás připravili sérii zajímavého a věřím, že pohodového čtení.

Krásné Vánoce!

Související témata:

Doporučované