Hlavní obsah

Čupr zatřásl Rohlíkem. Našel za sebe náhradníka a jde výš

Foto: twitter.com/tyinternety

Ilustrační foto.

Reklama

Rohlík prochází transformací a chystá se na expanzi do zahraničí.

Článek

Zakladatel společnosti Rohlik.cz Tomáš Čupr se z ředitelského postu v Rohlíku postupně přesouvá do vedení skupiny jako Group CEO. Vedení doplnila Sonia Slavtcheva na pozici finanční ředitelky a v mezinárodní roli nastupuje i Daniela Razimová jako ředitelka lidských zdrojů.

Český Rohlik.cz pak bude řídit nový generální ředitel Petr Pavlík.

„Smysl podnikání Rohlíku je zlepšování kvality života spotřebitelů díky kvalitnímu jídlu. To je mi velmi blízké. Navíc se týmu Rohlíku podařilo uvést v život velmi silnou zákaznickou propozici, která je navzdory velmi konkurenčnímu a na cenu zaměřenému českému trhu s potravinami také zisková,“ říká z pozice CEO Petr Pavlík.

Na novou pozici finanční ředitelky nastoupila Sonia Slavtcheva, která přichází z vedení společnosti Allianz. Předchozím působištěm byla skupina Home Credit, kde zastávala stejnou pozici jako nyní ve společnosti Rohlik.cz.

Slavtcheva zároveň rozšiřuje skupinový board Rohlíku, jehož členy jsou spolu s Tomášem Čuprem provozní ředitel Aleš Malucha a Martin Dlouhý.

Změny v zahraničním vedení

I v zahraniční společnosti mění vedení téměř od základů. Rakouský Gurkerl.at povede Maurice Beurskens, který do vedení přichází z pozice provozního ředitele společnosti Öfferl Backerei v Rakousku, působil také na stejné pozici v Německu ve společnosti Infarm.

V Německu na novou pozici CEO Rohlíku pro Německo nastoupí Erich Čomor. Přichází ze společnosti Velvon ze skupiny Home Credit, v rámci které působil i jako regionální šéf a šéf pro strategii skupiny Home Credit.

„Rohlík je stále mladá organizace a pouze se učí, jak řídit své podnikání mimo svůj domácí trh. Na útěku se utváří mnoho věcí, které nevyhnutelně vyžadují schopnost rychle a odvážně rozhodovat. To mi vyhovuje,“ komentuje Erich Čomor.

Aby vůbec takto náročnou expanzi Tomáš Čupr uřídil, předává vedení českého Rohlíku Petru Pavlíkovi. „Uvolní se mi čas na strategii skupiny a řízení náročné expanze,“ říká Tomáš Čupr.

Nový CEO internetového obchodu Rohlik.cz přichází z vedení společnosti Albert. Předtím více než pět let působil na pozici generálního ředitele likérky Stock Plzeň–Božkov a současně stál v čele Unie výrobců a dovozců lihovin.

„Jsem hrdý na to, že máme po šesti letech existence Rohlíku možnost rozšířit vedení firmy o tak kvalitní profesionály se zkušenostmi z globálních značek a nadnárodních týmů. A zároveň o skvělé lidi a silné osobnosti, kteří se ztotožnili s naší misí poskytovat dobré a kvalitní potraviny novým způsobem odpovídajícím potřebám a způsobu života moderních lidí a posunout nás dál. Čeká nás spousta nových výzev, na které se spolu s mým týmem moc těším,“ říká Tomáš Čupr.

Reklama

Doporučované