Hlavní obsah

Dálnice u Prahy jsou rozkopané. Spočítali jsme, jak dlouho se zdržíte

Dálnice u Prahy jsou rozkopané, řidiči musí počítat se zdržením na D1 a D5.Video: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

 

Reklama

Důležité dálnice u Prahy se opravují a řidiči často musí počítat se zdržením. Dvě zásadní opravy jsou na dálnici D1 a D5 ve směru na Plzeň.

Článek

Reportér Seznamu Jaroslav Gavenda v ranní špičce vyjel v osm hodin z Mirošovic do Prahy po D1. Dálnice se opravuje od 9. června a často jsou v tomto úseku kolony hlavně ve směru do hlavního města.

Omezení čeká řidiče na dálnici D1 u Prahy mezi 12. a 16. kilometrem. Reportér Seznamu strávil ráno téměř půl hodiny v koloně, než mohl jet po dálnici bez omezení. S omezením musí řidiči počítat i během letních prázdnin.

U Prahy se opravuje také povrch dálnice D5, kterou využívají řidiči jedoucí do Plzně a dál na Rozvadov. Hned u Prahy mezi 0. a 5. kilometrem se jezdí v omezeném režimu. To znamená, že je snížená rychlost na 80 km/h a jeden jízdní pruh je v protisměru. Oprava tohoho úseku by měla skončit na začátku července.

Na dálnici D1 čeká řidiče v létě řada uzavírek. Na dálnici procházející Vysočinou dělníci pracují na opravě čtyř úseků.

Na D1 jezdí kvůli opravám auta sníženou rychlostí ve zúžených pruzích. Pracuje se mezi Hořicemi a Koberovicemi, Humpolcem a Větrným Jeníkovem a také v úsecích Jihlava-Velký Beranov a Velké Meziříčí-Lhotka.

Podle údajů Ředitelství silnic a dálnic by stavba mezi Jihlavou a Velkým Beranovem měla být dokončena v červenci a mezi Velkým Meziříčím a Lhotkou by mělo být hotovo během srpna. ŘSD by v letní sezoně chtělo na Vysočině začít nově opravovat úsek Velký Beranov-Měřín, kde ale stavební povolení napadlo sdružení Děti Země.

Reklama

Související témata:

Doporučované