Hlavní obsah

David Koller se znovu opřel do Babiše i Zemana a rozjíždí speciální akci proti komunistům

David Koller v rozhovoru mluví i o přípravách na čtvrteční koncert Lucie a nahrávání nové desky po 16 letech.Video: Jiří Kubík

 

Reklama

Hudebník David Koller přijal Výzvu Jiřího Kubíka. Promluvil o natáčení nové desky skupiny Lucie, hraní pro nejbohatšího Čecha Petra Kellnera i svých názorech na současnou politickou situaci.

Článek

„Člověka to občas zvedne ze židle a řekne si: Sakra, mohl bych také něco udělat,“ říká David Koller v rozhovoru, když přijde řeč na politiku.

Jasně se vymezil proti současnému prezidentovi („Kdokoliv je lepší než pan Zeman.“) a proti šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi („Když šel do politiky, jednou jsem se s ním sešel. Byl to komunista, byl vedený v StB a mě zajímalo, jestli se s tím dokáže vypořádat.“)

V současnosti David Koller s několika spolupracovníky finišuje přípravy webu s názvem „Devadesát milionů“, který má za cíl seznamovat mladou generaci se zločiny komunismu. Detaily si poslechněte ve videu.

Drahé hraní pro Petra Kellnera

První část rozhovoru se týká skupiny Lucie, která má ve čtvrtek svůj jediný veřejný koncert v letošním roce, a to na festivalu Soundtrack v Poděbradech.

David Koller prozradil nové informace o právě natáčeném albu Lucie (prvním po šestnácti letech) a zavzpomínal na „návratový“ koncert na vánočním večírku PPF Petra Kellnera, který Lucie odehrála po osmileté pauze v prosinci 2012. Prozradil také, o kolik vyšší byl tehdy honorář pro Lucii oproti jejím běžným koncertům.

Rozhovor si pusťte ve videu umístěném v úvodu textu.

Reklama

Doporučované