Hlavní obsah

Den očima: Česká tenisová školka v Davis Cupu a hrůzostrašný pád jako tip na posílení sebevědomí

Středa 4. září 2019: Den očima Jakuba Buriana.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Přehled zajímavostí, které hýbají světem i Českem, zaznamenal ve středu 4. září sportovní redaktor Jakub Burian.

Článek

Basketbalisté porazili Japonce díky Američanovi v českých službách

Na basketbalovém světovém šampionátu řádil v utkání Česka proti Japoncům zejména Blake Schilb. Americký rodák, který získal české občanství před čtyřmi lety, proměnil v utkání proti Japonsku šest ze sedmi trojek a celkem nasázel dvaadvacet bodů. Po obohacení národního týmu zahraniční krví nyní pravděpodobně přichází i rozšíření fanouškovské základny českého týmu, který v Šanghaji ženou za postupem nejen Češi.

Tenisová školka v Davis Cupu

Český tým nastoupí k 1. kolu Davis Cupu s tenisovými učedníky. Kapitán Jaroslav Navrátil totiž nominoval pro záříjové utkání v Bosně kvintet s průměrem 19 let. Šestadvacetiletý Jiří Veselý působí mezi teenagery Macháčem, Lehečkou, Forejtkem a Svrčinou poněkud nepatřičně. Doba, kdy Česko reprezentoval bavič a třicátník Radek Štěpánek, je definitivně pryč.

Štěpánkův svěřenec vyřadil tenisového krále

A když už se bavíme o Štěpánkovi – ten se dost možná bude radovat z triumfu na US Open. Jeho svěřenec, Bulhar Grigor Dimitrov, totiž vyřadil legendárního Rogera Federera a po dvou a půl letech si zahraje semifinále grandslamu. Po skvělém utkání Švýcarovi úplně do smíchu nebylo a nepomohly tomu ani otázky novinářů.

Americká lyžařka si netradičně posílila sebevědomí

Winter Games na Novém Zélandu potvrdily, že jsou jen pro opravdové šílence. Americká freestylová lyžařka Jennie Symonsová ztratila hned na začátku své jízdy stabilitu a následoval její patnáctivteřinový nekoordinovaný pád. Dvacetiletá lyžařka ho ale přežila bez většího šrámu a prohlásila, že se jí po něm zvětšilo sebevědomí. Prý si dokázala, že dokáže zvládnout i ty nejdrsnější karamboly. Pokud si tedy nevěříte, tady máte návod.

Pořadatelé fotbalového MS zveřejnili oficiální symbol

Pořadatelé fotbalového světového šampionátu v Kataru zveřejnili oficiální turnajový symbol. Křivky loga mají znázorňovat zvlněné pouštní duny. Nepřerušená smyčka zase připomíná číslo osm, na stejném počtu stadionů se totiž bude turnaj odehrávat. Když se však tato smyčka položí, je to nekonečno. A doslova nekonečná měla být podle mnoha odborníků zkorumpovatelnost činovníků FIFA při rozhodování o pořadateli šampionátu. Ať tak či tak, logo se docela povedlo.

Reklama

Doporučované