Hlavní obsah

Den v byznysu: České startupy zazářily před konkurencí z V4

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve středu 6. října.

Článek

České startupy uspěly před konkurencí z V4

Dva české startupy uspěly mezi 12 finalisty ze zemí V4. V regionálním kole pražského Startup World Cup & Summitu suverénně zvítězil český projekt Tatum, který se věnuje technologii blockchainu, která pohání kryptoměny. Divokou kartu porota udělila českému startupu Readmio. Oba čeští zástupci v podvečer zabojují o titul mistra Evropy. Akci živě přenášejí Seznam Zprávy.

Hotelům chybí Rusové, ti ale jen tak nepřijedou – kvůli Sputniku

Rusové byli před covidem třetími nejčastějšími turisty v Česku. S pandemií se po nich slehla zem a jejich návratu nepomáhají ani posílené letecké linky. Mohou za to politici, mají jasno hoteliéři. Evropská unie totiž Rusům neuznává očkování vakcínou Sputnik, tu přitom Evropanům uznává. Naopak Rusko odmítá uznat západní vakcíny.

Změny v žebříčku nejbohatších Čechů

Pandemie zamíchala žebříčkem nejbohatších Čechů a Češek podle časopisu Forbes. Poprvé má v čele ženu. V seznamu také nikdy nebylo tolik nových tváří jako letos. Například na 26. místo usedl spolumajitel firmy Rohlík.cz Tomáš Čupr, na 32. místě je zakladatel společnosti ShipMonk Jan Bednář a mezi dalšími nováčky jsou Zdeněk Šoustal a Milan Kratina z Accolade či výrobci 3D tiskáren Josef a Ondřej Průšovi. Podívejte se, kdo patří do čela žebříčku českých miliardářů.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované