Hlavní obsah

Den v byznysu: Česko je montovna. Zaplať pánbůh za to

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Silvie Friedmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pondělí 22. března.

Článek

Investor a bývalý šéf Komerční banky Radovan Vávra v rozhovoru pro SZ Byznys vysvětlil, proč na rozdíl od politiků letos čeká rychlý ekonomický růst – podle něj se HDP vrátí na předcovidovou úroveň dřív, než začne silvestrovský odpočet.

Česko sice poroste pomaleji než třeba USA, ale pořád to bude růst, kterému pomůže i to, že vyrábíme pro jiné trhy. Ne vždycky musí mít slovo „montovna“ hanlivý nádech.

Zavřít na Velikonoce? Nonsens

Uzavření podniků se podařilo odvrátit tím, že začaly testovat ve velkém. Jenže samotná myšlenka na omezení výroby v době Velikonoc nezapadla, podle informací SZ Byznys na ni ministři narážejí prakticky při každé schůzi vlády. Pozice podnikatelů se nemění, považují to za nesmysl.

Pandemie jako příležitost?

Je pěkné se na svět dívat optimisticky, ale po roce podnikatelského živoření od uzávěry k rozvolnění a k dalšímu lockdownu se nelze divit, že 15 procent podnikatelů, kteří odpovídali v průzkumu společnosti Ipsos, považuje covid za cokoliv jiného, jen ne za příležitost. Co by podnikatelům poradili prezidenti Václav Havel s Tomášem Garriguem Masarykem, které čeští byznysmeni považují za vzory sebevědomí?

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované